2019. augusztus 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Memória rovat

Memóriagyártók krízise

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Digitimes.com

Nem meglepő, hogy a memóriachipeket gyártó cégek lassan leadják a kulcsot és angolosan távoznak... évek óta recesszió van.

Már ami a RAM piacot illeti. Ez persze nekünk is feltűnt, őszintén szólva - mint fogyasztók - nem is nagyon tiltakoztunk. Ha manapság valaki 128 MB RAM helyett mondjuk 768 MB RAM-mal szeretné gépét hazavinni, nem fizet sokkal többet. A RAM egyszerűen "nem tétel". Ennek persze ára van. A memóriagyártók évek óta panaszkodnak (több-kevesebb megszakítással), hogy a chipek eladási ára alacsonyabb, mint a költségeik. Ha a fejük tetejére állnak, akkor is. Most úgy tűnik, érik a fordulópont, ugyanis több taiwani cég fontolgatja, hogy leállítja a gyártást és eladja egész üzletágát... a hozzáállás érhető, jóideje nem éri meg RAM gyártónak lenni.

Becslések szerint a memóriapiac 2003 előtt nem is álmodhat a talpra állásról, ezt pedig kevés cég bírná ki. A legnagyobb taiwani, a Nanya még nem tervez ilyen drasztikus lépést, 2002-ig legalábbis nem. A Winbondnál ugyanakkor igencsak rezeg a léc.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Transcend most jelentette be 1 GB-os, regiszteres DDR SDRAM moduljait :).

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.