Új modellekkel gazdagodott az Asus Eee Top sorozata

Az Asus két új, multimédiára kihegyezett termékvonallal szélesíti LCD-PC-inek kínálatát. Az Eee Top PC ET20 sorozat első két tagja az ET2002 és az ET2002T lesz, előbbi hagyományos, utóbbi pedig érintőképernyőt kapott, amely mindkét esetben 20 hüvelykes. Ezt leszámítva ugyanazokra a hardverekre alapoznak, főbb részegységeiket tekintve az Intel kétmagos Atom 330-as processzorát és az NVIDIA Ion chipsetjét tartalmazzák, a fedélzeti memória pedig 2 GB, ami később 4-re is bővíthető.

Asus EeeTop PC ET2002T
Asus Eee Top PC ET2002T

Merevlemezből csak egyféle, 320 GB-os modellel érhetők el, optikai egységük pedig egy slot-in rendszerű DVD-író lett. A multimédiás feladatok ellátására beépített webkamerával, Hi-Fi minőségű, 3 wattos hangszórópárral, digitális mikrofonnal és SRS Premium Sound támogatással rendelkező audiokodekkel szerelték fel őket. A hálózatokhoz való csatlakoztatásukhoz kétféle lehetőség is van, a vezetékesekhez egy Gigabit Ethernet, a vezeték nélküliekhez egy 802.11b/g/n szabványnak megfelelő Wi-Fi modul használható.

Az Eee Top PC ET20-asokhoz külső megjelenítő is csatlakoztató egy HDMI-n keresztül, emellett kártyaolvasóval, hat USB 2.0 porttal, fejhallgatókimenettel és mikrofonbemenettel is ellátták őket. Az 511 x 410 x 53 mm-es és 7,2 kg-os, fekete színű LCD-PC-k mellé vezeték nélküli egér és billentyűzet is jár, operációs rendszernek pedig a Microsoft Windows Vista Home Premiumot választotta az Asus, ami frissíthető lesz Windows 7-re is.

Az ET22 jelzésű LCD-PC-kbe már 22 hüvelykes és Full HD felbontású megjelenítő került, ami szintén elérhető lesz érintőképernyős változatban is. A processzorok közül kétféle modell is választható, az Intel Core 2 Duo T4300-as vagy a T6500-as, amihez az Intel PM45-ös chipsetet párosították. Ez már alapkiépítésben is 4 GB fedélzeti memóriát kezel, de mivel nem tartalmaz beépített grafikus vezérlőt, a gépet egy ATI Radeon HD 4570-essel szerelték fel.

Asus EeeTop PC ET2203T
Asus Eee Top PC ET2203T

Az ET2203-ban és ET2203T-ben használható tárolóegységek listájára a DVD-író mellé egy Blu-ray kombó is felkerült, a 320 GB-os merevlemez helyett pedig egy 500 GB-os változattal is rendelhető lesz. Ami a felszereltség többi részét illeti, az tökéletesen megegyezik a 20 hüvelykes modellekével, és ez esetben is él az operációs rendszer frissíthetősége a Windows 7 megjelenésekor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés