Új játékvezérlőket dobott piacra a Saitek

A beviteli eszközeiről, mindenekelőtt játékvezérlőiről ismert Saitek három újdonsággal gyarapította joystickjai választékát. A termékvonal új csúcsmodellje az X52-es jelzést kapta. A repülőgép-szimulátorokhoz való szett egy botkormányból és egy gázkarból áll, ez utóbbin egy kis kijelző is helyet kapott, amely nemcsak a kapcsolók állásáról nyújt visszjelzést, hanem – a játékszoftver támogatása esetén – például a repülési térképet is képes megjeleníteni.

A számos gomb és kapcsoló programozását a Saitek Smart Technology (SST) szoftver hivatott egyszerűbbé tenni. A vállalat mérnökei ergonomikus kialakítással és gumírozással próbálták kényelmessé varázsolni a többórás „küldetéseket”, emellett világítással látták el a kezelőszerveket, így az X52 használata sötét szobában sem jelent gondot. A valóságérzetet növelik a fémből készült gombok, illetve a védősapka alatt rejtező rakétakioldó. Az X52 Flight System ára 129,99 euró.


X52 Flight System

A Cyborg evo Force számos beállítási lehetőséget kínál a fogás kényelmesebbé tételére (bal- és jobbkezesek számára egyaránt), emellett force feedback funkcióval is szolgál. A botkormány tetején lévő gombok szöge is állítható, s valamennyire igaz, hogy működésük az SST szoftver segítségével definiálható.


Cyborg evo Force

Hasonló formatervezéssel kényeztet a Cyborg evo Wireless, de amint neve is mutatja, vezeték nélkül kapcsolható a számítógépre, amelyhez a 2,4 GHz-es szabad frekvenciasávot használja. Egyetlen alkálielemmel mintegy 50 órán keresztül működőképes, használaton kívül automatikusan készenléti üzemmódba helyezi magát, amely a gyártó adatai szerint akár 12 hónapig is tarthat. Az elem töltöttségi állapotáról LED tájékoztat. Vevőegységével manuálisan szinkronizálható, így egy helyiségen belül egymás zavarása nélkül több RF-eszközt lehet használni. A joystick hatósugara körülbelül tíz méter; ha nincs rá épp szükség, a vevő a botkormány testébe csúsztatható. A Cyborg evo Wireless már kapható, ára 59,99 euró.


Cyborg evo Wireless

Azóta történt

  • Optikai egér játékosoknak

    Profik fejlesztették profiknak és azoknak, akik profikká szeretnének válni – bemutatkozik a Razer Diamondback egér.

  • 49. hét: a volán mögé ülni

    Ezekben a hetekben számos akciós termék kerül az üzletek polcaira – az ezekkel megtakarított pénzünket akár a rég áhított játékvezérlőkre is költhetjük.

  • X-Ray Thunder padok

    Pro Gaming rovatunk új cikkében bemutatjuk, hogy mire képes a röntgensugár ereje.

Előzmények

Hirdetés