Hirdetés

Optikai egér játékosoknak

Bevezető

A Razer 1999 óta létezik a piacon. Egereik mindig etalonnak számítottak a játékosok köreiben, már a golyós egereknél (pl. Razer Boomslang) is tudtak különlegeset nyújtani. Ez a nem mindennapi formának és a különleges elektronikai újításoknak volt köszönhető, ami precízebb mozgást tett lehetővé, mint amivel akkori vetélytársai rendelkeztek.

Hirdetés

A golyós egerek korszaka mára már szinte teljesen leáldozott, jött az optika (manapság akár lézerrel, pl. Logitech MX1000), ami ezerszer praktikusabb és könnyebben használható, és mindezek mellett ezek az egerek sokkal pontosabbak elődeiknél. Az első verziók még nem voltak alkalmasak száz százalékig profi játékra, de később mindegyikből kijöttek az „erősebb” optikával felszerelt verziók. Viszonylag hamar jöttek a második generációs optikák – a Microsoft IntelliEye (WheelMouse 1.1, IntelliMouse 1.1, Explorer 3.0/4.0) és a Logitech MX (300/500/310/510) korszaka.

Mára már rengeteget fejlődött ez a profi játék által gerjesztett iparág – elérkezett az az időpont, hogy a Razer is szert tegyen egy nagyobb szeletre a tortából. Mindenképpen valami újjal kellett előrukkolni, és megalkotni a játékosok „tökéletes” egerét. Persze, hogy minden a leírtak szerint menjen, a tervezéshez a profik tapasztalatát és igényeit is figyelembe vették. A Razer Diamondback az első egér, melyet játékosok készítettek játékosoknak. A megjelenést is a World Cyber Games 2004-re időzítették, hogy még jobban népszerűsítsék az új csodát. Hogy mennyire sikerült ez? Reméljük, cikkünkből ki fog derülni.

Az egérből kétfajta színű létezik:

  • Magma Red (átlátszó),
  • Chameleon Green.

Magma Red

Chameleon Green

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés