Új GeForce modellel bővül az Inno3D iChill családja

Az Inno3D iChill termékei mindig is arról voltak nevezetesek, hogy a modellek referenciahűtőit csendesebben és hatékonyabban működő egységekre cserélték a tervezők. Ez a felfogás az elmúlt hónapokban sem változott meg, így a vállalat bemutatta GeForce GTX 280 kártyájának iChill változatát.

A termék paraméterei megfelelnek az NVIDIA ajánlásainak, azaz mag, a shaderek és a memória órajelei 602, 1296 és 2214 MHz-en üzemelnek, emellett a stream processzorokból továbbra is 240 darab található a chipben, 80 textúrázó csatornával támogatva. A DirectX 10 kompatibilis kártyán operáló hűtés az Arctic Cooling Accelero Xtreme némileg módosított változata. A grafikus processzor által termelt hőt öt hőcső vezeti el az alumíniumbordákhoz, melyek hűtéséért három darab, 700 és 2000 fordulat/perces értékek között működő, 80 mm-es átmérővel rendelkező hűtőventilátor felel. Az összesen 1 GB-nyi kapacitással rendelkező GDDR3-as memóriamodulok szintén kaptak egy kisebb méretű alumíniumbordát az optimális hőmérséklet fenntartása céljából.

A PCI Express 2.0 csatolóval rendelkező terméken a tévékimeneten kívül két DVI csatlakozó is helyett kapott. Az új iChill modell várhatóan a jövő év első felében kerül kereskedelmi forgalomba, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem érkezett információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés