Szivárognak az adatok az AMD új termékeiről

Mozgalmas heteken van túl az AMD, de az új termékekre mindenki kíváncsi, így elkerülhetetlen, hogy egy-két kiszivárgott információ napvilágot lásson. A vállalat a Brazos platform mellett tervezi a gyorsabb Lynx platformot is, mely a Llano lapkára épül. A termék a Fusion projekt része, így a négy darab processzormag mellé egy integrált grafikus vezérlő is került. Az AMD már szállítja az első mintákat a partnereknek, így nem csoda, hogy előkerültek a pletykák a teljesítményéről.

Az információk szerint egy ismeretlen órajelen üzemelő lapka az Athlon II X4 640-es processzor teljesítményét hozta, az IGP teljesítménye pedig a Radeon HD 5550 szintjét szárnyalta túl pár százalékkal. Arról nincs adat, hogy az APU hány aktív magot és shader processzort tartalmazott, így a mérésből nem lehet sok következtetést levonni, de az integrált grafikus vezérlő nagyon erősnek tűnik. További információ, hogy a rendszer kiegészíthető egy Turks kódnevű GPU-ra épülő VGA-val, így a grafikus teljesítmény 60%-kal nőhet, és ha nincs szükség a videokártya erejére, a Catalyst meghajtó gondoskodik majd a dedikált GPU hibernálásáról. A hírek szerint az energiagazdálkodási funkció számos GPU-val működik majd.

AMD Radeon HD 6990
AMD Radeon HD 6990 (forrás: itOC)

A Radeon HD 6990-ről is érkeztek adatok. A termék kész, és előreláthatólag februárban lesz a start, a teljesítménye pedig hozzávetőleg két darab, CrossFire-be kötött Radeon HD 6950-es kártyával ér fel. A méretes kártyáról az itOC képeket is készített.

AMD Radeon HD 6990
AMD Radeon HD 6990 (forrás: itOC)

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés