2018. február 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Újabb egyedi Radeon RX Vega, ezúttal a Sapphire-től

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Pulse szériába tartozó Vega 56 egyelőre csak egy német online áruházban jelent meg, hivatalos bejelentés nélkül.

H​ir​de​tés​

Nem állítanánk, hogy Dunát lehet rekeszteni az egyedi Vega kártyákból, de számuk azért lassan csak növekszik. A legújabb lehet a sorban a Sapphire Pulse RX Vega 56, amely hivatalos bejelentés helyett egy német online áruház kínálatában bukkant fel.


[+]

Bár a Pulse szériát a Sapphire a kedvezőbb ár/érték arányú kártyáknak tartogatja, a weboldal az újdonságot 789 eurós áron kínálja – ez mindössze 10 euróval marad el a Nitro+ RX Vega 56-étól, amelynek 1305/1572 MHz-es GPU órajelei helyett itt csak 1208/1512 MHz-re számíthatunk. A memória területén nincs változás, maradt a 8 GB-nyi HBM2.


[+]

A képek alapján a Pulse Radeon RX Vega 56 egy igen méretes, három foglalatot elfoglaló és a PCB hosszát szinte megduplázó hűtési megoldást kapott, a Pulse RX 580-hoz hasonlóan négy hővezető csővel, némi piros díszítéssel és két 92 mm-es ventilátorral. Változik a csatlakozók sora is: külső tápból az alacsonyabb órajelek, illetve a várhatóan gyengébb tuning-potenciál okán elég 2 darab 8 tűs PCI Express is (a Nitro+ hármat használ), míg a kimeneteknél három DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.0b áll rendelkezésre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​irde​t​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.