Újabb egyedi Radeon RX Vega, ezúttal a Sapphire-től

A Pulse szériába tartozó Vega 56 egyelőre csak egy német online áruházban jelent meg, hivatalos bejelentés nélkül.

Nem állítanánk, hogy Dunát lehet rekeszteni az egyedi Vega kártyákból, de számuk azért lassan csak növekszik. A legújabb lehet a sorban a Sapphire Pulse RX Vega 56, amely hivatalos bejelentés helyett egy német online áruház kínálatában bukkant fel.


[+]

Bár a Pulse szériát a Sapphire a kedvezőbb ár/érték arányú kártyáknak tartogatja, a weboldal az újdonságot 789 eurós áron kínálja – ez mindössze 10 euróval marad el a Nitro+ RX Vega 56-étól, amelynek 1305/1572 MHz-es GPU órajelei helyett itt csak 1208/1512 MHz-re számíthatunk. A memória területén nincs változás, maradt a 8 GB-nyi HBM2.


[+]

A képek alapján a Pulse Radeon RX Vega 56 egy igen méretes, három foglalatot elfoglaló és a PCB hosszát szinte megduplázó hűtési megoldást kapott, a Pulse RX 580-hoz hasonlóan négy hővezető csővel, némi piros díszítéssel és két 92 mm-es ventilátorral. Változik a csatlakozók sora is: külső tápból az alacsonyabb órajelek, illetve a várhatóan gyengébb tuning-potenciál okán elég 2 darab 8 tűs PCI Express is (a Nitro+ hármat használ), míg a kimeneteknél három DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.0b áll rendelkezésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés