Két új 3D-s Blu-ray lejátszóról rántotta le a leplet a Denon

Idén száz éves a Denon, hiszen az alapító anyacég 1910-ben kezdte meg a borosüveg formájú hangsugárzókkal felszerelt gramofonok gyártását Japánban. A vállalat ennek örömére számtalan, a szokásosnál jóval több eszközt dob piacra idén. Ebbe a termékfolyamba illeszkedik az a két 3D-s Blu-ray lejátszó, amelyeket a közelmúltban jelentette be a távol-keleti konszern.

Hirdetés

A vállalat közleménye szerint mind a DBP-2011UDCI, mind a DBP-1611UD esetében egy teljes mértékig univerzális termékről van szó, mely gyakorlatilag az összes lehetséges lemez lejátszására képes, emellett a DBP-2011UDCI támogatja a legújabb Dolby és DTS HD audió formátumokat is. Ez  természetesen jól hangzik, de az előbbi funkciók ma már alapelvárásnak tekinthetőek, mint ahogyan a DVD-Audio és az SACD támogatása. Emellett a modellek elboldogulnak a DivX HD, az MP3 és a WMA szabványokkal is.

Denon DBP-1611UD
Denon DBP-1611UD

Mindkét lejátszó közvetlen hozzáférést kínál olyan netes tartalmakhoz, mint például a YouTube, illetve a különféle közösségi oldalak. A termékek megkapták a DLNA 1.5 tanúsítványt, így értelemszerűen képesek kapcsolatot teremteni minden más DLNA eszközzel. A különféle tartalmakat a felhasználó rögzítheti a készülékek csekélynek mondható 1 GB-os belső memóriájára, illetve bármilyen külső adattárolóra.

A lejátszók két darab 1.4-es HDMI csatlakozót kínálnak, ami lehetővé teszi 3D-s tartalmak továbbítását is. Az persze továbbra is kérdés, hogy ezek mikor öntik már el végre a piacot. A termékek közötti különbség csupán annyi, hogy a DBP-2011UDCI megkapta az Anchor Bay Technologies névre hallgató eljárást, amely a cég közleménye szerint minden korábbinál jobb hangminőséget eredményez a lejátszás során, különösen a magas tartományok esetén.

A Denon DBP-1611UD 399 dollárba kerül majd, és júniusban érkezik a boltokba. A DBP-2011UDCI-ért 799 dollárt kell majd fizetni, a start pedig augusztusban esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Denon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés