Meghozta a GDDR5X-szel szerelt GeForce GTX 1060-ját az MSI

A 6 GB-nyi VRAM-mal rendelkező Armor OC modell nem követi az NVIDIA ajánlásait, de ezúttal ez szabad.

Még az előző hónap végén írtunk az NVIDIA ünnepi szezonra szánt csodafegyveréről, amely lényegében a GeForce GTX 1060 lenne GDDR5X memóriákkal megspékelve. Az MSI most be is jelentette az első ilyen modelljét, Armor OC jelzéssel.


[+]

Bár a neve erre nem utal, de elég sok különbség van a normál GeForce GTX 1060-hoz viszonyítva. Például az új, GDDR5X-es verzión már GP104-es GPU dolgozik, és nem a GP106-os. Ennek persze csak információjellege van, mert a memóriabusz maradt 192 bites, illetve a shader processzorok tekintetében is 1280 részegység fogja feldolgozni a számításokat, azaz a nagyobbik lapka nagyon komolyan meg van vágva.


[+]

Az MSI GeForce GTX 1060 Armor OC VGA-jának 1544 MHz-es magórajele mellé 1759 MHz-es GPU Boost társul, vagyis a számítási teljesítmény a szempontból ugyanazt kínálja, amit a GP106-os Armor OCV1 jelzésű előd. Az azonban furcsa, hogy a 6 GB-os GDDR5X-es fedélzeti tár effektív órajele is maradt 8 GHz, holott az NVIDIA 8,8 GHz-et ajánl. Ugyanakkor tudni érdemes, hogy a gyártók ezúttal nem kötelesek követni az ajánlásokat, tehát az MSI ezzel nem követett el hibát, az már más kérdés, hogy nagyobb órajelek híján nagyobb teljesítményre sem érdemes számítani. További változás még, hogy amíg az elődmodell beérte egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval, addig az új verzióhoz már egy hat és egy nyolc tűs aljzat kell.

Sajnos az MSI az új VGA-jának az árát nem hozta nyilvánosságra, de a szállítása még ebben az évben megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés