Különleges videokártyákkal készül a GeCube

A június 5-én kezdődő Computex kiállításra az AMD szoros partnerének számító Info-Tek Corporation is számos újdonsággal készül. A főként GeCube márkanév alatt kínált termékeiről ismert gyártó ATI Radeon HD 2000-es sorozatú videokártyák egész sorát állítja ki, köztük nem csupán a referenciát követő, hanem különféle jellemzőikkel az átlagból kiemelkedő modelleket is.

A beharangozó szerint ott lesz a HD 2900 XT egy gyárilag tuningolt változata, melynek túlhajtását egy Peltier-elemmel kiegészített, hőcsövekkel és két ventilátorral ellátott, erőteljes hűtés teszi lehetővé, akárcsak korábban a Radeon X1950 Pro FZ Cool esetében. Ugyancsak bővül a két grafikus processzort egyetlen nyomtatott áramköri lapra ültető Gemini széria is. A modellcsalád dupla GPU-s Radeon 1650 XT-je mellé érkezik egy HD 2000-esre alapozó kártya, azonban hogy pontosan mely chipek kerülnek rá, egyelőre nem árulták el.

A HD 2600 XT-vel is eljátszadoztak a tervezők, a GeCube által készített egyik változatra 256 MB GDDR4 memória kerül, és a referenciahűtőt is lecserélték egy szemmel láthatóan nagyobb, erőteljesebb hőcsöves megoldásra (X-Turbo2, képünkön). Pontos paraméterekről egyelőre itt sem esett szó.

Korábbi hírünkben a Sapphire tervei nyomán már jeleztük, hogy a középkategóriás Radeon HD 2000-esek AGP interfésszel ellátott kártyákon is megjelennek. A régi csatolószabványt és a DirectX 10-et összepárosító üzletbe beszáll a GeCube is, mégpedig – ahogy közölte – a belépőszinttől a csúcskategóriáig fog kínálni efféle grafikus kártyákat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés