Váratlanul lelőtte az Alloy projektjét az Intel

A vállalat továbbra is hisz a kiterjesztett és a virtuális valóságban, de az elképzeléseik megvalósítására nem találtak partnert.

Az Intel bő egy évvel korábban, az utolsó IDF-en beszélt először az Alloy névre hallgató projektről, amely egy amolyan mindenes, önállóan vagy PC-vel is üzemképes VR és AR headsetnek készült. Ez biztosított volna egy referenciát a partnerek számára, amire lehetett volna építeni, vagyis a fejlesztési költségek egy részét az Intel kvázi átvállalta volna, hogy a cégeknek a piacra való beugró könnyebb legyen.

Sajnos az Alloy projekt még látta meg a napvilágot, de már nem is fogja sosem, ugyanis az Intel bejelentette, hogy leállítják a fejlesztését. A rendszer eredetileg a negyedik negyedévben jelent volna meg, ugyanakkor az Intel már a nyáron döntött a sorsáról, mivel a koncepciójuk iránt nem érdeklődtek a partnerek. A miértekre viszont nincs válasz, de elképzelhető, hogy a Microsoft rondított bele a tervekbe, ugyanis a cégek sokkal jobban hihettek a redmondi óriáscég koncepciójában, mint az Intelében, és semmiképpen sem akartak két eltérő headsetet piacra dobni az év végén. Emiatt inkább azt az utat választották, amelyikkel nagyobb az esély a sikerre.

Az Intel kihangsúlyozta, hogy hisznek a kiterjesztett és a virtuális valóságban, így az ehhez szükséges különféle technológiákba továbbra is invesztálnak, ahogy az Alloy projekt kapcsán szerzett tapasztalatokat is felhasználják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés