Három kicsi, de viszonylag jól felszerelt ASUS alaplap B150 vezérlőhíddal

Az ASUS-nál nem vetik meg az Intel B150 PCH-t sem, ha kis méretű, Mini-ITX vagy microATX platformról van szó, hiszen rögtön három alaplapot is piacra küldenek az említett két kategóriában. Ebből kettő, a B150I Pro Gaming/WiFi/Aura és B150I Pro Gaming/Aura rendelkezik Mini-ITX kompatibilis formátummal, a B150M Po Gaming pedig a microATX szabványnak felel meg. A játékosoknak szánt, így külsőre kissé ROG-osra vett, de ennek ellenére nem Republic Of Gamers sorozatba tartozó újdonságokban az Intel vezérlőhíd, a legújabb Skylake processzorokkal kompatibilis LGA1151 foglalat, valamint DDR4 memóriasín mellett közös, hogy mindegyik képes M.2 foglalatba illeszkedő (NVMe kompatibilis) SSD-t fogadni.

A két kisebb modell felépítése nagyjából azonos, mindkettő megkapta az Aura fantázianevű RGB LED világítást, ami 11 séma szerint képes világítani (közte olyanokkal, mint a zene ütemére történő, vagy a processzor hőfokától függő színváltás). Továbbá két teljes méretű DIMM és egy x16-os PCI Express foglalattal rendelkeznek, a hangzásról a 8 csatornás SupremeFX gondoskodik, a LAN részleg az Inteltől származik, 6 Gbps-os SATA csatolófelületű adattárolóból 4 darabot képes fogadni, hátoldalán pedig DVI és HDMI kimenet sorakozik, illetve egy USB Type-C kivezetés is fellelhető ugyanitt. A Wi-Fi változat értelemszerűen annyival tud többet, hogy tartalmaz egy plusz IEEE 802.11ac-s (2x2 MU-MIMO, 867 Mbps) és Bluetotth 4.1-es kombó vezérlőt.

ASUS B150I Pro Gaming/Aura és B150I Pro Gaming/WiFi/Aura ASUS B150I Pro Gaming/Aura és B150I Pro Gaming/WiFi/Aura
ASUS B150I Pro Gaming/Aura és B150I Pro Gaming/WiFi/Aura [+]

A microATX méretű B150M Pro Gaming a méretet leszámítva nagyban hasonlít a kisebb testvérekre, de hiányzik róla az Aura világítás és a Type-C USB, viszont majdnem minden másból több van. Normál méretű DDR4 foglalatból például négyet lehet használatba venni, 6 Gbps-os SATA aljzatból pedig hatot kapott. M.2 tárolóból és x16-os PCI Express kártyából továbbra is csak egyet fogad, de felkerült az x1-es PCI Express foglalat, rögtön egymás alá kettő. Ebből az alaplapból viszont nincs Wi-Fi vezérlős kiadás, így be kell érni az Intel Gigabit Ethernettel, amiből erre is csak egy darab jutott.

ASUS B150M Pro Gaming
ASUS B150M Pro Gaming [+]

Az ASUS B150I Pro/Gaming/Aura 102 euró, Wi-Fis változata 118 euró, míg a B150M Pro Gaming 98 euró körül lesz kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés