Gyors és megbízható SSD-k a porondon

Megérkezett a Super Talent legújabb SSD sorozata, a TeraDrive CT, amely 60-tól egészen 480 GB-os kapacitásig tartalmaz háttértárakat. A meghajtók MLC NAND típusú memóriákra épülnek, vezérlőként pedig a SandForce 1222 chipjét alkalmazzák. Támogatják a TRIM funkciót, a számítógépre 3 Gbps-os SATA interfészen kapcsolhatók, olvasási és írási sebességük pedig 285 és 275 MB/s-os.

Super Talent TeraDrive CT SSD [+]
Super Talent TeraDrive CT SSD [+]

A TRIM mellett a RAISE technológiát is alkalmazzák, amely a megbízhatóságát növeli, illetve a DuraWrite technológiát, ami az üzemképességi időtartamot hosszabbítja. Továbbá kiváló terhelés-kiegyenlítő allokációs algoritmussal, hibás szektor kezeléssel és ECC-vel rendelkeznek. A Super Talent SSD-i már kaphatóak, a 60, 120 és 240 GB-os változatok 200, 350 és 670 dolláros áron vásárolhatók meg.

Super Talent TeraDrive CT SSD [+]
Super Talent TeraDrive CT SSD [+]

Az OCZ is flash-alapú háttértárral érkezett, a vállalati szférába tervezett Deneva szériás SSD-i mutatkoztak be a nagyközönség előtt. A tárolók a SandForce SF-1500-as típusú vezérlőchipjét használják, kapacitását tekintve pedig 50-400 GB-os változatokban lesznek elérhetők. Az egységeknek van 3 Gbps-os SATA és 3 Gbps-os SAS interfésszel felszerelt verziója is, a legnagyobb átviteli sebességük olvasásnál és írásnál 285, illetve 275 MB/s-os lehet, a 4 kB-os véletlenszerű írásnál pedig 45 000-50 000 IOPS-ot érnek el.

OCZ Deneva SSD
OCZ Deneva SSD

A Deneva SSD-k MLC NAND memóriákból épülnek fel, az MTBF értéke 2 millió óra, ám az ugyancsak hamarosan megjelenő, jóval drágább Deneva Reliability modellek ugyanezen értéke már a 10 millió órát éri el. A Reliability típusoknak az MLC-sek mellett lesz SLC és eMLC NAND flash-memóriás variánsa is, amik a a SuperCap nevű adatvédelmi funkcióval is el lesznek látva. A jelek szerint az OCZ készíteni fog a Denevákból FC (Fibre Channel) és PCIe csatolós modelleket is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés