Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Nah, ez nem semmi teszt. Még csak átlapoztam, de úgy érzem, hogy aki ezt elolvassa, az biztosan mindent fog tudni az SSD-ről.
Jó dolog ez, csak még drága...hiába gyors, de drága... -
infectedmann
őstag
Rendszervinyónak mindenképpen megéri SSD-t venni. Én is a jövőben tervezem, hogy veszek egy SSD rendszervinyónak.
dragonballhungary.hu
-
norbee2244
senior tag
A napi adatforgalmat ami a hdd-re terhelődik hogy lehet kiszámolni?Ha kevés akkor lehet megérné beruháznom egyre..
-
Gorneck
titán
Nagyon jó írás. Köszönjük.
Gorneck#1239
-
bigdigit
addikt
jó írás..kb 5 év múlva biztos lesz számomra is életképes alternatíva.ez még nem az sajnos.
-
sHe3p
csendes tag
jó írás! jómagam még úgy se voltam teljesen tisztában ezzel az SSD-s dologgal.
csatlakozok infectedmann írásához,rendszerszervinyónak megéri -
bartucc
addikt
Rednszervinyónak megéri. Hasznos ez a teszt nagyon, már lehet kapni olcsóbb SSD-ket is, így tisztán látszanak a különbségek, HDD és SSD, valamint SSD-k között.
norbee2244: HDD Sentinelnél nyomon lehet követni.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
peti_s
addikt
Ez aztán összefoglaló teszt, elismerésem.
Jaja, sztem is rendszernek, meg a gyakrabban használt programoknak tökéletes.
-
littlelion21
addikt
Ezt még elolvasni is kihívás volt, nem hogy megírni...
Le a kalappal! -
z00li
senior tag
A 4. oldal után belenéztem mennyi van még hátra, aztán mikor megláttam:
Idáig nagyon jó a cikk, gondolom végig ilyen. -
vd1992
tag
Egy kis elírás:
" tehát pl. egy 1 TB-os merevlemez 1024 x 1024 x 1024 byte helyett 1000 x 1000 x 1000 byte-ot képes tárolni, ebből következően egy 1 TB-os merevlemez valójában a formázás után csak ~930 MB-osnak mutatkozik az operációs rendszer felé. "
1TB=1024x1024x1024x1024 byte
930MB->930GBVD
-
Kriza
őstag
Azt hittem rosszul látok, amikor a legördülő listában 17 oldal jelent meg.
Grat. az írónak!
Elolvasni persze még kell egy kis idő...Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
atom87
aktív tag
Ez egy kisebb fajta Biblia! Grat!
Kawasaki z1000
-
Sz.Miki
őstag
Úgy érzem nem kicsit bővült a tudásom a cikk olvasása után! Nagyon átgondolt korrekt írás. Köszönjük!!
-
na most értem végére.
igazán hasznos írás lett, leginkább az élettartam kiszámolása jó, legalább lesz mit az ellenzők orra alá dugni.végigkattintgatják az ikonokat, aztán elmennek kávét inni/dohányozni, amíg a programok betöltődnek.
azonnal mondd meg, hova rejtettétek a kamerát a gépem körül
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
stevve
nagyúr
Nagyon tartalmas írás!
Ma is tanultam valamit... nem is keveset, mert ezekkel nem voltam túlzottan képben eddig. Az áruk sajnos a közeli ismerkedéstől visszatart, de lehet legalább gondolkodni ilyesmiben is most már.
Lenry:
Ez nálam is hasonlóan megy.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
szerintem elég jól le lett írva, hogy mennyire "korlátolt" az írhatósága: kb 10ezer ciklus egy mlc esetében... gondolom te sem játszod el minden nap, hogy a háttértárolón komplett megmozgatsz mindent...
(ha mégis így lenne, akkor is 10ezer napról van szó, ami 27év) hála a wear leveling-nek, ez azért szépen kitolódik, minél kevesebb adatot mozgatsz... (minél kevesebb írási ciklus megy le a háttérben) eddig engem is idegesített ez a szám, de annyira nem vészes így jobban átolvasva és megértve... hasznos nagyon ez a cikk és adott egy lökést, hogy ne gondolkozzak vinyóban... majd ha fejlesztés lesz, akkor az ssd a lista elejére ugrott...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
Flashcash
Közösségépítő
Az SSD hangtalan, fizikailag jóval strapabíróbb, mint a HDD, kicsi a súlya, ami a notebookfelhasználók körében fontos szempont lehet, és akkor még ott van a lényegében mérhetetlenül alacsony fogyasztás és a melegedés is.
Általánosságban nem minden SSD alacsonyabb fogyasztású mint egy HDD, és biztosan nem mérhetetlenül alacsonyabb. Pont notebook felhasználásnál ahol a helyhiány miatt fontos lenne, hogy egyetlen SSD meghajtó elég tárterületet biztosítson a gépnek nem mindegy milyen SSD-t teszünk a gépbe.
pl. egy rosszabbul teljesítő típus az Intel X-25-M 160GB SSD üresjáratban 0,6W-ot fogyaszt, írás közben 3W körülAlacsony fogyasztású Indilinx SSD vs. HDD üzemidő tesztje Ugyanez a gép X25-M-el biztosan rosszabbul teljesítene mint HDD-vel.
Egyébként jó a cikk, hiánypótló írás magyarul.
[ Szerkesztve ]
-
Hiftu
senior tag
Mikor jelennek meg az SSD virusok?
Ha a felhasználó nem küld 50 dolcsit egy jamaicai számlaszámra, akkor másodpercenként 42 írási műveletet hajtanak végre az SSD meghajtón. Ha küld, akkor csak 24-et.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Gercsa
senior tag
Na erre a cikkre szerintem még évek múlva is visszajárok olvasgatni...
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
aerosmith
őstag
Nagyon jó cikk lett gratula. De ez egy nem túl kiforrott, méregdrága technológia a maga korlátaival és hibáival. Kár érte.
-
nevo
aktív tag
Sikerült átnyálaznom elejétől a végéig, és emelem kalapom a szerzője előtt
-
KTTech
veterán
Eddig RAID01 tömbön volt a rendszerem, nemrég (kicsit több, mint fél éve) átálltam Intel X25M-80GB-re... nagyságrendet ugrott a gép reakcióideje... A RAID01 tömbből eztán RAID5 lett, így tárhelyhez is jutottam, a gépem is gyorsult... Ma már nem vennék rendszer alá HDD-t, az biztos.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
]Phobos[
senior tag
Ez a cikk nagyon nagyon kellett! Big
!
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Laslow
senior tag
Engem az érdekelne, mekkora a különbség OS és tipikus kisebb programok indításánál (Win7, FF, képnéző, Winamp, stb), ha egy gyors HDD mellé berakunk egy 8GB-os pendrive-ot ReadyBoost-tal, vagy ha a rendszert és ezeket a programokat eleve SSD-re rakjuk?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
törölt tag
Fúha. Na hát ma is sokat tanultam ebből a cikkből.
Grat! -
Zoz
őstag
Szuper jó cikk, köszönjük!
-
ThaBoss
senior tag
Sokat tanultam belőle, és most már nagyjából képben vagyok...
Viszont az áruk még mindig elriaszt a vásárlástól, de majd egyszer biztosan beruházok egy SSD-re!Köszönjük!
-
P00By
nagyúr
Kiváló írás! Köszönjük!
(#30) fLeSs:
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Kiváló cikk, de:
Ez azzal az előnnyel jár, hogy az SSD teljes felülete egyidőben válik írhatatlanná,
ezt azért nem nevezném előnynek amig a felhasznaló felé nincs valami folyamatos visszajelzés. Előnynek tipikusan azt nevezném amikor szép lassan kezdenek behalni a blokkok és látható hogy cserére érik lassan a cucc.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Hiftu
senior tag
Nekem is kicsit furcsa. Az extra fenntartott kapacitás van a hibás részek cseréjére.
A többi állandó másolgatás számomra azt jelenti, hogy a többi cellát is lehúzzák a gyenge cella elhasználódási szintjére...Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
vtechun
veterán
hat, szvsz, csak ott van ertelme, ahol mozoghat a merevlemez, es amiatt ugye bad sectoros lehet.
-
Adams007
tag
Nagyon jó teszt lett, sok új dolgot tanultam az SSD-ről. Lehet nemsokára beruházok egyre, sokat dobna a rendszer sebességén, csak egyelőre eléggé drágák számomra.
Ha esetleg valakit érdekel, itt egy videón hasonlítják össze egy Intel X25-M és egy WD Raptor sebességét 51 program indításánál: [link]
-
Ha állandóan változik az adat helye,honnan tudja a rendszer,hogy hol vannak az adatok?Vagy nem csak adatot kell áthelyezni,hanem az adat címét is meg kell változtatni,ami még több művelet.
-
wwenigma
Jómunkásember
Gondolom a FAT tábla is folyamatosan mozog különben az halna meg először.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Móci
addikt
Köszönet a cikkért, nagyon kellett már egy ilyen összefoglaló!
Különösen a partíció eltolás, no meg az SSD-k típusainak a felsorolása hiánypótló/hasznos számomra.
Azt hiszem nemsokára be fogok ruházni egy kisebb (max. 60 GB-os) SSD-be."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Király lett a cikk! Nagy köszönet, pont most vettem SSD-t
Kingston SSDnow V+ 128GB.
Ennek is intel a vezérlője? Mert nem találom a listán...Ezt a superfetch panelt, amiről van a kép beszúrva hol lehet megtalálni? Nekem még a kereső se találja meg (Win7 prof 64 bit Magyar)
Vagy elég, ha a regeditben annak az értékét is 0-ra állítom, ahogy a másik képen van?Még egy kérdés.
Azt írja, hogy a TRIM-et támogatni kell az alaplapnak is. Ez elég, ha AHCI-t támogat, vagy azon túl is kell valami? ABIT IX38 Quad GT, jmicron sata vezérlővel.[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Gabrika
tag
köszi a remek írást!
nagyon jól fog ez jönni majd, ha vásárolni indulok
kétség nem fér hozzá, hogy ez a (közel)jövő, de megjegyezném, hogy sztem most még lehetséges a vincsik hátráltató hatását rendszermemóriával enyhíteni
az op.rendszer, s a programok indulása után ha csak fizikai memóriát használok, akkor az érzékelhető gép sebesség nem olyan vészes
így hát nem kell bezárni, leállítani se a windowst, se a progikat
talán hetente egyszer, addig pedig hagy aluggyon a gép, ha nemkellAntec P182; ZM500-HP; ASUS M4A79TDe; AMD 965BE@3.7; Scythe Ninja2b; G.Skill 8GB@1866; ATI5850; 5.4TBHDD; MOMO; T.FlightX; G.EM500; Samsung 2443BW, PS42B450B1W; Yamaha RX-V663; Klipsch F/C/S-1
-
zoo8800
veterán
1000kösz, komoly kis írás
rip and tear, until it is done
-
fLeSs
nagyúr
A superfetch-et a services.msc elindításával tudod átállítani. De a regbejegyzés megváltoztatása is jó.
TRIM: oprendszer + vezérlő (illetve a hozzávaló driver) + SSD. Ezeknek kell támogatnia. A Jmicron SATA-vezérlőd nemtom, hogy támogatja-e.
A táblázat majd még bővül, egyelőre elég hiányos mint az látszik.
Az SSDNow V+-od az pontosan milyen típusszámot takar? SNV125, SNV325 vagy SNV425?[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
gyonyoru ez a cikk, mar elhataroztam, hogy veszek egy ssd-t. aztan rakerestem az intel 80gb-sra, 63000ft..............
szo sem lehet rola, majd a 20 lesz.
-
Dr. Romano
veterán
Nagyon jó írás. Kb fél éve vásárolt 20k-s 32GB-os Samsung SLC-m sokat dobott a gépem teljesítményén.
Szerintem ma már bőven elérhető árban vannak, hisz min. 20k-ja gépfejlesztésre nem csak szűk rétegnek van.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
mephi666
nagyúr
jah, csak ott van a gond, hogy annak az adatnak valahogy be kellene másznia a memóriába, az pedig csak hdd használatával mindenképp lassú... hiába van 8giga hipergyors, alacsony időzítésű memória, ha a háttértár lassú... ssd esetében viszont épp a hdd szűk keresztmetszete van kilőve és a pár kommenttel előbb linkelt videón is látszódik, hogy a háttértárból milyen ütemben töltődnek párhuzamosan a programok ssd esetében... nagyon betyár...
ui: itt a hsz
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
ph Mivel járunk jobban: a CPU cseréjével vagy egy SSD vételével? Már régen volt dolgunk ennyire érdekes összevetéssel.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest