Digitális televíziózás a lakosság 95 százalékánál

Az Antenna Hungária bejelentette, hogy 25 milliárd forintos beruházásának következtében bármely magyar állampolgár számára megnyílik a lehetőség a legmodernebb digitális televíziós technológia használatára. A program eredményeképpen a közszolgálati műsorszolgáltatók terjesztési költségei folyamatosan csökkennek, az állami költségvetés pedig több milliárd forintot takarít meg.

A vállalat folytatja az ingyenes és fizetős digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásainak fejlesztését. Az előfizetési díj nélküli MinDig TV szolgáltatásnak köszönhetően jelenleg a lakosság 95%-a számára érhető el a digitális televíziózás lehetősége. Ezen túlmenően, a nézők számára a MinDig TV Extra a piacon elérhető legjobb ár-érték arányú előfizetéses televíziós szolgáltatást kínálja.

A piackutatási adatokból kiderült, hogy az értékesített DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek száma jelentősen emelkedett az előző hónapokban. Ebben az emelkedésben a következő tényezők játszottak szerepet: a tavaly év végi jelenős hálózatkiépítés, a szolgáltatás ismertségének emelkedése a kommunikációs kampányok hatására, a MinDig TV Extra szolgáltatás sikeres promóciói, az egyre bővülő MinDig TV matricás készülékválaszték és forgalmazói hálózat, valamint a tovább csökkenő berendezésárak.

A GfK Hungária Kft. havi értékesítési statisztikái alapján alapján a DVB-T eszközpenetráció bővülése kiemelkedő volt, hiszen több mint 600 ezer háztartás rendelkezett DVB-T MPEG-4 vevőkészülékkel (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek). A MinDig TV szolgáltatás is fontos mérföldkőhöz érkezett: a felhasználók száma meghaladta a kétszázezret, mely az összes földfelszíni háztartás 25 százalékát teszi ki. A földfelszíni digitális televíziós szolgáltatás ismertsége is tovább emelkedett, a hazai háztartások közel 80%-ában már hallottak a MinDig TV-ről. Ezzel párhuzamosan a további 11 előfizetéses programot kínáló MinDig TV Extra szolgáltatás is fontos állomáshoz érkezett, mivel az előfizetők száma a szolgáltatás elindítása óta eltelt 10 hónap alatt elérte a 25 ezret. Egyúttal a kiterjedt viszonteladói hálózatnak köszönhetően a MinDig TV Extra szolgáltatás immáron 450 üzletben érhető el. Az Antenna Hungária folytatja ügyfélszolgálati hálózatának kiépítését is, a tervek szerint öt új ügyfélszolgálati irodát nyit meg az elkövetkezendı hónapokban, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Győrben. Tavaly december óta a DVB-T szolgáltatások szinte az egész országban elérhetők. Mindemellett az Antenna Hungária folytatja a hálózatkiépítést: a harmincadik telephelyről, a Karancs csúcsáról április végén indul a sugárzás, ami által a digitális szolgáltatások lakossági lefedettsége 95,6%-ra emelkedik.

Idén továbbá az Antenna Hungária a szabadon fogható és előfizetéses kínálat bővítésére fókuszál, ennek érdekében a Budapesten és környékén jelenleg DVB-H tesztsugárzásra használt “B” multiplexet DVB-T célra kívánja felhasználni, melyhez a Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság döntése szükséges. A vállalat várakozásai szerint év végére a MinDig TV háztartások száma elérheti a 350 ezret, a vételhez szükséges készülékek – dekóder vagy integrált televízió – ára pedig tovább csökken. Ezen fejlemények hatására szinte az összes érintett számára megnyílik a lehetőség, hogy karácsonyra DVB-T MPEG-4-es dekóderhez jusson.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés