Birodalmi RTX-gárdista, a modderek örömére

A GALAX EU-specifikus brandje, a KFA2 bemutatta legújabb zászlóshajóját a videokártyák szegmensében.

A KFA2 új jövevénye a GeForce RTX 2080 Ti Hall of Fame (HOF) nevet kapta, és a gyártó már bevett szokásának megfelelően a hűtés burkolata, a ventilátorok, a hátoldali takarólemez, de még az egyedi tervezésű, 12 rétegű nyomtatott áramköri lap színvilága is havas tájakat idéz. A számoláshoz elengedhetetlen kraft három darab nyolc tűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül érkezik, a VRM pedig 16+3 fázisos.


[+]

A GPU Boost nincs túlságosan elszállva: 1635 MHz-ről beszélünk az NVIDIA 1545 MHz-es referenciájához képest, így még valószínűleg marad egy kis mozgásterünk a frekvencia feljebb srófolását illetően. Ahogy azt már más tuningosabb Turingoknál megfigyelhettük, a GDDR6-os memória órajelét 14 GHz-es effektív értéken hagyták a tervezők. A kártyán két BIOS van, melyek között a három DisplayPort 1.4, az egy HDMI 2.0b és a magányos USB Type-C csatlakozó tőszomszédságában sziesztázó, dedikált gombbal válthatunk. A második BIOS csak abban különbözik az elsőtől, hogy megemeli a fogyasztási keretet és meredekebbé változtatja a ventilátorok teljesítménygörbéjét.


[+]

A hűtés maga egy termetes, alumíniumból készült és két részre tagolt bordázat, melyre hat nikkelezett réz hőcső továbbítja a hőt, miközben a ventilációról három 100 mm-es légkavaró gondoskodik. Az egység tetején egy cserélhető kerettel és RGB megvilágítással megfűszerezett LCD kijelző trónol, amire valós időben írathatjuk ki a hőmérsékleti mutatókat, a ventilátorok percenkénti fordulatszámát, illetve az alkalmazott feszültségeket, s ha applikációval társítjuk a kicsikét, akkor a megjeleníthető információk száma tovább nő: egyebek mellett például az órajelek és memóriafelhasználás szintúgy leolvashatóvá válik. A fényorgiából a backplate-en található díszítés is kapott.


[+]

A KFA2 fehér óriása már hozzáférhető státuszban leledzik, ám az árcédula hideg verejtékezést indukáló, 1900 eurós összeget visel magán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • KFA2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés