Villámgyorsan megadták magukat a Yuzu emulátor fejlesztői a Nintendónak

A Tropic Haze LLC számos feltétel, illetve 2,4 millió dollárnyi sérelemdíjjal járó megegyezés mellett döntött.

Tegnap írtunk arról, hogy furcsán támadta meg a Yuzu emulátort a Nintendo, és amíg sokan évekig tartó pereskedést vizionáltak, mára kiderült, hogy ebből semmi sem lesz, ugyanis a szóban forgó szoftvert fejlesztő Tropic Haze LLC megadta magát a japán vállalatnak.

A Yuzu készítői hivatalosan is beleegyeznek a Nintendo javára történő ítélethozatalba, amelynek keretében 2,4 millió dollárnyi kártérítést fizetnek, továbbá beszüntetik a Yuzu, illetve a szoftver forráskódjának és funkciójának nyilvános biztosítását, minden lehetséges szempont szerint. Az emulátor támogatása ezzel megszűnik, sőt, az ügynek áldozatul esett a Citra 3DS emulátor is.

A fejlesztők ténylegesen elismerték és elfogadták a Nintendo által kifejtett álláspontot, amihez az ügyben eljáró bírónak még hozzá kell járulnia, de ez valószínűleg csak formalitás lesz, elvégre a felek egyezségre hajlanak.

Valószínűleg a szoftver maga tovább fog élni, hiszen a forráskód sokáig elérhető volt, tehát ez nagyon sok helyen meglehet, ami miatt az emulátor fejlesztését más érintettek átvehetik. A gyári szintű támogatás ugyanakkor biztosan megszűnik, és vélhetően ez elég is a Nintendo számára. A fentieken túl az is kérdés, hogy mi lesz a másik, Ryujinx nevű Switch emulátorral, amit a japán vállalat még nem támadott meg, de ez akármikor megváltozhat.

Előzmények

Hirdetés