Modern változatban született újjá a legendás Macintosh

Az Apple első Macintosh számítógépe ma igazi legendának számít, hiszen nagyjából három évtizeddel ezelőtt nem csak dizájnosnak, hanem modernnek is számított. Ma persze már teljesen máshogy jellemeznénk, hiszen a kinézete elavultnak tűnik, de ez a fejlődés velejárója. A CURVED/labs azonban megpróbálta ezt a rendszert modern formába önteni, így megszületett egy olyan Macintosh koncepció, amely az eredeti modell jellegzetességeit a modern kor dizájnjához alakítja.

A prototípust akár az Apple is tervezhette volna, hiszen a cég aktuális dizájnfilozófiájához nagyon hasonló kialakítással rendelkezik. A termék alapját egy Macbook Air adta, így 128 GB-os SSD van benne, 4/8 GB memóriával és akár Core i7 processzorral. A kijelző egy 11,6 colos opció, de ez a Macbook Airrel ellentétben nem hagyományos, hanem érintésre is érzékeny. Az Apple iMac gépekhez használt billentyűzete és egere természetesen adott volt, és ezek illenek is az új Macintosh koncepcióhoz.

A tervezők még arra is ügyelte, hogy a 3,5 colos floppy emlékeit is felidézzék, noha ezúttal egy SD kártya lógott ki a gépből, amely mellett egyébként egy FaceTime kamera is helyet kapott. Emellett elérhető rajta a Lightning port, illetve beépített akkumulátora lévén az áramszünetekben is használható.

A CURVED/labs láthatóan nagyon eltalálta a dizájnt, és valószínű, ha az Apple újra kiadná a Macintosh számítógépet, akkor az így nézne ki modern formájába. Természetesen a prototípus nem kerül forgalomba, de jó látni a kreativitás szárnyalását.

Előzmények

Hirdetés