Moddoltatnád a számítógépedet?

Az elmúlt években sokat foglalkoztunk a Prohardveren a hazai modderek világával. Létrehoztunk a Veletech Moddingversenyt, csináltunk egérmoddolást, elkísértük a legjobbakat a német DCMM-re és számos külföldi moddersikerről számoltunk be. Megbizonyosodtunk arról, amit már korábban is sejtettünk, hogy több tehetséges, nagyon jó kezű alkotó van hazánkban. Sajnos azzal is szembesültünk, hogy egy meglehetősen drága hobbiról van szó, hiszen egy-egy számítógép hardveralapja ritkán áll meg százezer forint alatt, a modding terén érdekelt hardvermárkák hazai képviselete pedig nem mindig tud támogatást nyújtani, így a tehetség gyakran kihasználatlanul marad.

A nemzetközi mezőnyben is helytállnak a legjobb magyar modderek
A nemzetközi mezőnyben is helytállnak a legjobb magyar modderek [+]

Ramses07 viszont a napokban egy egészen érdekes ötlettel állt elő, ami talán megoldhatja ezt a problémát. A nemrégiben meghirdetett, nagy Cooler Master versenyen indulna, ahol tavaly Ger_man Open Air Case nevű alkotásával harmadik helyet ért el. Csakhogy a helyzet a szokásos, saját erőből nem tudja kiállítani a hardvert, a február 7-én lejáró nevezési határidőig pedig jószerével lehetetlen elegendő szponzort beszerezni.

Ramses07 két remekbeszabott eger Ramses07 két remekbeszabott eger
Ramses07 két remekbe szabott egere [+]

Így hát gondolt egy nagyot, és Logout blogjában felajánlotta, hogy szívesen moddolja egy lelkes jelentkező számítógépét. Elsősorban sci-fi témában van otthon, amit már megmutatott Giger stílusú Acer minigépével, illetve hasonló CM Storm Xornet egerével, mely a 2012-es CM Storm Egérmodding versenyen a PC Gear különdíját zsebelte be, majd a tavalyi Cooler Master Egérmodding versenyen az általa készített CM Storm Devastator tetszett a legjobban olvasóinknak. Ráadásul egész fürgén dolgozik, Nuclear Waste modját mödössze két és fél hét alatt készítette el. Akit érdekel a téma, szeretné Ramses07-tel megcsináltatni a gépét, itt találja a részleteket.



Ez a mod nagyjából két és fél hét alatt készült el egy jobb PC ház árából

Nekünk nagyon tetszik az ötlet és bízunk benne, hogy egy mozgalmat indít majd el az ügyes magyar modderek és azok között, akik szeretnének egyedi számítógépet, de az átalakításhoz nincs elég idejük, felszerelésük vagy éppen tehetségük. És itt nem feltétlenül kell több százezer forintos, fél évig készülő alkotásokra gondolni, könnyen lehet, hogy az előlap átszabása vagy a gépház megfestése, ami valakinek lehetetlennek tűnik, másnak pár óra alatt végrehajtható feladat, ráadásul jutányos áron megszámítja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés