Az ARM-os Microsoft Surface tablet hivatalos árat és specifikációt villantott

A redmondi óriás nyár elején leplezte le a Surface névre keresztelt tabletduóját, amelyek természetesen a várva várt új operációs rendszer, a Windows 8 alá készülnek. Akkor elég sok információt szolgáltattak elképzelésükről, de most, hogy a rajt már tényleg csak napokra van (október 26), a Microsoft előrendelhetővé tette ARM alapú masináját, ezzel a pontos specifikációról és a vételárakról is lehullott a lepel.


[+]

A 10,6”-es képátmérőjű, 5 pont egyidejű érzékelésére képes érintőpanel felbontása 1366x768 pixel, amely a mai „retina” világban lehet, hogy nem valami kiemelkedő, de a pixelsűrűség még így tisztességesnek mondható. Ezenkívül a Microsoft kiemelte, hogy a kijelző és védőüveg optikailag egy egységet képeznek, így olyan, mintha a kép tényleg közvetlenül az érinthető felületen jelenne meg, ráadásul így a belső visszaverődések és tükröződések is csökkenthetők. A technológia persze nem új, a prémiumkategóriás okostelefonoknál találkozhatunk hasonlóval, de az eljárás költségessége miatt nagyobb megjelenítők esetében nem szokták alkalmazni. Végül, de nem utolsósorban a panelek a minél jobb színek érdekében kalibrálva érkeznek.


[+]

A 275 x 172 x 9,3 milliméteres, 676 gramm tömegű készülék belsejében egy NVIDIA Tegra 3 SoC (egészen pontosan a T30-as modell) tejesít szolgálatot, munkáját 2 GB memória segíti. A belső háttértár kapacitása 32 vagy 64 GB lehet, ez Micro SD memóriakártyával bővíthető, valamint a teljes méretű USB 2.0 portnak köszönhetően lényegében bármilyen külső adattárolóval képes megbirkózni a tábla. A 3,5 mm-es headset csatlakozó mellett micro HDMI videokimenetet is kapunk, valamint egy 720p felbontású elő- és hátlapi kamera is a repertoár részét képzi. Vezeték nélkül Bluetooth 4.0 és IEEE802.11a/b/g/n kompatibilis adapterével képes kommunikálni, amely egy 2x2 MIMO antennával tartja a kapcsolatot a külvilággal. A multimédiás és kommunikációs élményt sztereó hangszórópár és dupla mikrofon próbálja kielégíteni.


[+]

Az ARM-os Surface tablet természetesen előtelepített Windows RT operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, szállítása október 26-án, azaz kilenc nap múlva kezdődik, de mégis milyen áron lehet majd hozzájutni a Microsoft egyik prémiumtabletjéhez? A 32 GB-os modellért 499 dollárt kérnek, amely sem a Touch Cover, sem pedig a Type Cover mágnesesen kapcsolódó billentyűzetes kijelzővédőt nem foglalja magában. Ha az említett verziót a Touch Coverrel csomagban rendeljük, akkor 599 dollárra ugrik a vételár, külön a két „billentyűzetért” rendre 119 és 129 dollárt kérnek. A tegrás masinából a csúcsot a 699 dolláros csomag jelenti, amely a 64 GB-os gépet és a Touch Covert foglalja magában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés