Memóriában gazdag GeForce-ok a láthatáron

Már eltelt pár hét a GeForce GTX 460 startja óta, ám a gyártók még mindig nem álltak le az újabbnál újabb termékek bemutatásával. A Gainward és a Zotac elképzelése szerint eljött az ideje a 2 GB-os verzióknak. Mindkét friss termék a GF104-es lapkára épül, így a 336 darab CUDA mag és az 56 textúrázó csatorna borítékolható, sőt a fedélzeti tár mérete miatt a GPU 256 bites buszt használ. A GDDR5 szabványú videomemória esetében mindkét gyártó követi a referenciaajánlásokat, azaz a 3,6 GHz-es effektív frekvencia mellett döntöttek. A mag- és a shaderórajel esetében csak a Gainward megoldásának 700 és 1400 MHz-es paraméterei nyilvánosak, de minden bizonnyal a Zotac versenyzője is alkalmaz majd némi gyári tuningot.

Gainward GeForce GTX 460 2 GB Golden Sample
Gainward GeForce GTX 460 2 GB Golden Sample

A Gainward Golden Sample jelzésű terméke a testvérmodellek hűtőjét alkalmazza, ami két darab hővezető csővel, egy alumíniumbordával és egy 8 cm-es ventilátorral gondoskodik a hűtésről. A hátlapon két DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet várja a megjelenítőket, ám egyszerre csak két kijelzőt képes meghajtani a kártya.

Zotac GeForce GTX 460 2 GB
Zotac GeForce GTX 460 2 GB (forrás: EXPreview)

A Zotac az Arctic Cooling Accelero TwinTurbo Pro néven ismert hűtőjének szavazott bizalmat, ami a méretes alumíniumborda mellett négy hővezető csövet és két légkavarót alkalmaz. A kimenetek tekintetében is szolgál meglepetést a három kártyahelyet elfoglaló GeForce, ugyanis a két DVI, valamint a szokásos HDMI mellé egy DisplayPort interfész társult, és ez egyáltalán nem megszokott dolog az NVIDIA termékkínálatában.

Zotac GeForce GTX 460 2 GB
Zotac GeForce GTX 460 2 GB (forrás: EXPreview)

A PCI Express foglalatba helyezhető kártyák természetesen támogatják a DirectX 11-es API-t, sőt igény esetén az SLI konfiguráció is megoldható. A 2 GB-os memóriával felszerelt GeForce GTX 460-as termékek még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, az árukról azonban nincs hivatalos információ, de 210-230 euró közötti árcédulát lehet valószínűsíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés