Megalakult a DVD-RAM szövetség

A DVD-RAM Promotion Group (RAMPRG) nevű szövetség feladata, hogy népszerűsítse a DVD-RAM formátumot. Az alapító tagok között olyan neves gyártókat találunk, mint a Hitachi Maxell, az LG-Electronics, a Matsushita Electric Industrial (Panasonic), a Samsung, a Teac, a Toshiba és a Victor Company of Japan.

A RAMPRG számos olyan fórumot akar rendezni, ahol a felhasználókkal meg szeretnék ismertetni a DVD-RAM használatának előnyeit mind a számítástechnikában, mind a szórakoztatóelektronikában. Mun-Hwa Park, a Hitachi-LG Data-Storage elnöke szerint, minél több felhasználóval sikerül megismertetni a DVD-RAM-ot, annál több ilyen eszköz talál majd gazdára világszerte.

Amint azt Berlinben Fumio Ohtsubo (a Matsushita Electronic Industrial elnökségének tagja) elmondta, a kitűzött cél igen ambíciózus: a DVD-piacon 50 százalékos részesedés megszerzése és megtartása. Főleg Európában akarják erősíteni a pozícióikat, hiszen az öreg kontinensen a DVD+ formátum vezet, részesedése 50 százalék, míg a második helyen a DVD- formátum áll 36 százalékkal. Van tehát min javítaniuk a DVD-RAM-ot felkaroló vállalatoknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés