Még ebben a hónapban itt lehet az Audigy 4

Az olasz Hardware Upgrade birtokába jutott információk szerint még ebben a hónapban megjelenhet a Creative Labs Audigy hangkártyacsaládjának új generációja, mely a várakozásokkal ellentétben nem az Audigy 3 nevet fogja viselni. Az első új termék Sound Blaster Audigy 4 Pro néven kerül forgalomba, illetve már le is adható rá megrendelés egyes tengerentúli online áruházakban.

Az új, PCI-foglalatba illeszkedő hangkártya specifikációi impozánsak:

  • 24 bites felvétel és lejátszás 96 kHz-es mintavételi frekvencián,
  • jel-zaj viszony: 113 dB,
  • frekvenciaválasz: +/- 3 dB: 10 Hz től 46 kHz-ig,
  • dinamikatartomány: 192 dB,
  • EAX 4.0 Advanced HD-támogatás,
  • THX-minősítés,
  • külső I/O hub, távirányító.

A hangkártyához csatlakoztatható I/O hub számos kimeneti és bemeneti csatlakozót kínál a professzionális felhasználók számára, továbbá a csomagban megtalálható az ebben a kategóriában már-már elmaradhatatlan távirányító is. A cég természetesen azokra a vásárlókra is gondolt, akik a zeneszerkesztés mellett gyakorta ülnek le játszani a gépükkel, az ő számukra a szoftvercsomag részét képező Thief 3, illetve Hitman: Contract című játékok fognak felhőtlen, surround hangzástól hangos perceket/órákat biztosítani.

A specifikációk listájáról hiányzik mindazonáltal a már előre beharangozott PCIe-, illetve EAX 5.0-támogatás, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre nem láttak napvilágot konkrét információk.

Ami a hangkártya árfekvését illeti: a vásárlóknak a korábbi "Pro" (illetve Platinum) jelzővel ellátott termékekhez hasonlóan itt is elég mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk; a hangkártya a tengerentúlon 300 dollár körüli árszinten rendelhető meg, ami jelenlegi árfolyamon számítva legalább 60 000 forintos itthoni árcédulát feltételez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés