Mechanikus billentyűzetet készített a Xiaomi

A kínai gyártó újabb piacra vetette be magát, a végeredmény pedig igényesnek tűnik.

A Xiaomi a saját közösségi kalapozós platformján, a Mijia-án már korábban tapogatózott annak kapcsán, hogy lenne-e értelme, ha piacra dobnának egy mechanikus billentyűzetet. Úgy tűnik, a visszajelzések pozitívak voltak, ugyanis elkészült a Xiaomi Mi Wyatt Mechanical Keyboard, egyszerűbb nevén az MK01, mely decemberben lesz kapható világszerte, de az ismert kínai webáruházak már felveszik az előrendeléseket.


[+]

A jelenleg 80-85 dollárért árusított, 358 x 128 x 31,6 milliméteres billentyűzet egy kompakt megoldásnak számít, hiszen mindössze 87 gombos, a numerikus rész tehát hiányzik róla. Hatfokos dönthetőséget is biztosítottak a kényelmesebb használat érdekében, mely az alul kihajtható lábakkal érhető el.


[+]

A 940 grammos jószág java részben alumínium, gombjai pedig alapvetően ABS-ből készültek, belül polikarbonát betéttel, hogy a LED-es háttérvilágítás átszűrődhessen a kimart karakterszimbólumokon. A megvilágítás egyébként 6500 K színhőmérsékletű fehér, de lehetőség van egyes gombokat narancssárgára állítani, és a fényerő szabályozása is megoldott hat lépésben.


[+]

A mechanikus kapcsolók TTC-től származnak, és Cherry-féle Redet idézik, tartósságát, élettartamát pedig egyenként 50 millió leütésben határozták meg, az elektronika pedig egyszerre 11 billentyű leütésével boldogul el. Kompatibilitás szempontjából nincs különösebb kikötés, bármihez illeszthető, ami képes USB-s beviteli eszközöket használni, a Mi MK01 ugyanis vezetékkel kapcsolódik, kábele pedig leválasztható – a billentyűzet oldalán szabványos microUSB található rajta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés