Az LG elkezdte árulni valódi LED tévéjét

Az DVLED televízióban minden pixel mögött egy RGB LED található, viszont a legkisebb is 108 hüvelykes.

Az LG már jó ideje foglalkozik a valódi LED vagy más néven Micro LED kijelzők fejlesztésével, amelyeknél minden alpixel helyén egy egyedileg vezérelhető LED található. Ezt a képalkotási eljárást ők DVLED-nek hívják (Direct View LED), és miután korábban már bemutattak egy működőképes prototípust, úgy határoztak, hogy idén karácsonyra elérhetővé teszik az ilyen készülékeiket.


[+]

Ezek a kijelzők kisebb modulokból épülnek fel, és a vállalat mérnökei állítják üzembe a termékeket. A legkisebb a hivatalos információk szerint 108 hüvelykes, de ennél be kell érni Full HD felbontással. Természetesen van 4K (163") és 8K (325") változat is, és ezek mindegyike megkapta a vállalat webOS okostévé rendszerét is.

A FlatpanelsHD egyébként úgy tudja, hogy később lesz 81 hüvelykes verzió is, ám az csak HD felbontást produkál. Ez meg is mutatja a technológia legnagyobb gyengeségét, azaz az alacsony pixelsűrűséget. A másik negatívum az ár, hiszen a legkisebbért is 70 000 dollárt, tehát körülbelül 22 millió forintot kérnek el. A legnagyobb ára pedig 1,7 millió dollár, azaz mintegy 525 millió forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés