Köztársaságot alapít az Asus

R.O.G néven új alaplapszériát indít útjára hamarosan a világ legnagyobb alaplapgyártói közt jegyzett tajvani Asus. A rövidített név a Republic Of Gamers (Játékosok Köztársasága) szóösszetételből ered, így a csúcskategóriás alaplapok célközönsége azonnal beazonosítható. Az első R.O.G alaplap a R.O.G Crosshair (célkereszt) nevet fogja viselni.


Forrás: NordicHardware

Az új széria négy olyan fő megkülönböztető jellegzetességgel rendelkezik, amelyek más gyártók hasonló kategóriájú termékein nem, vagy csak elvétve, egymagukban lelhetők fel. Így például az alaplap I/O lapján kék fénnyel ragyognak a piktogramok, illetve hasonló kék LED-ek világítják körbe az alaplapi csatlakozókat is. Az alaplaphoz mindezen túl egy speciális, on-line játékokhoz fejlesztett mikrofon is jár, mely a nyolccsatornás ADI 1988b HDA-kodekhez csatlakoztatható egy eltávolítható panelen keresztül.


Forrás: NordicHardware

Az AM2-es foglalatba illő Athlon processzorokat fogadó, nForce 590 SLI lapkakészletre épülő R.O.G Crosshair teljesen megújult processzor-tápellátási rendszerrel rendelkezik. A nyolcfázisú áramkör polimer-alumínium szilárdelektrolitos kondenzátorokból áll, melyek ráadásul passzív hűtést kapnak, így a csúcskategóriás alaplapok hosszabb élettartama és stabilabb működése egyaránt garantált. A R.O.G Crosshairhez egyébiránt szokatlan módon a FutureMark 3DMark06 Advanced tesztprogramját mellékeli a gyártó – elképzelésük szerint azért, hogy a felhasználónak legyen mivel letesztelnie a túlhúzott rendszert.

Az Asus csúcskategóriás alaplapjáért mélyen a zsebébe kell nyúlnia a maximalista PC-építőnek; a heteken belül megjelenő R.O.G Crosshair ára sajtóértesülések szerint 330 dollár körül alakul majd, ami legalább 80 000 forintos itthoni árcédulát feltételez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés