Hirdetés

Komoly problémák lehetnek a Gigabyte egyes tápegységeivel

A GP-P750GM és GP-P850GM modellek konkrétan le is éghetnek működés közben.

Érdekes videót közölt a Gamers Nexus, amelyben a Gigabyte GP-P750GM és GP-P850GM típusú tápegységei a főszereplők. A szóban forgó média tíz hardvert vizsgált meg az előbbi modellekből, és a teszt alatt ezek fele meg is adta magát a túlterhelés elleni védelem ellenőrzésénél, vagy utána. Ráadásul a Newegg felhasználói értékelései is nagyjából ilyen arányban elpusztult tápegységekre utalnak.

Az említett webáruház főszereplője a sztorinak, ugyanis a szóban forgó tápokat a VGA-k mellé adják. Itt konkrétan arról volt szó, hogy bizonyos grafikus kártyákat meg sem lehetett rendelni a Neweggről a Gigabyte GP-P750GM vagy GP-P850GM modellek megvásárlása nélkül, vagyis ezek egyfajta csomagajánlatnak számítottak. Ráadásul, ha a tápegység tönkrement, akkor a garanciális ügyintézéshez a VGA-t is vissza kellett szolgáltatni.

Nem kizárható, hogy Newegg azért köti a VGA-k visszaküldéséhez a tápegységek garanciáztatását, mert reménykednek benne, hogy a felhasználók emiatt inkább lemondanak erről a jogukról. Ez manapság még realitás is, mert igen nehéz grafikus kártyához jutni, tehát a webáruház bőven reménykedhet abban, hogy a pórul járt a ügyfelek nem zaklatják őket az elromlott tápok cseréjével. Persze számíthatnak arra, hogy némelyik vásárló így is a garancia mellett dönt, de valószínűleg nem sokan.

A Gamers Nexus felkereste a Gigabyte-ot, amely vállalat elárulta, hogy a tesztelt tápok túlterhelés elleni védelme milyen körülmények között lép közbe. Ez az adat azért volt fura a Gamers Nexus számára, mert a saját tesztjeikben az összes modell túllépte a gyártó által megadott maximális terheléstartományt, mielőtt a védelem lekapcsolta őket, vagy rosszabb esetben meg nem adták magukat.

Hivatalosan a Gigabyte még nem szolgált magyarázattal a GP-P750GM és GP-P850GM típusú tápegységek szokatlanul magasnak tűnő meghibásodási arányára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés