Hirdetés

Kiegészítő memóriahűtők a Corsairtől

A Corsair csúcskategóriás memóriamoduljaihoz már eddig is kínált kiegészítő hűtési megoldásokat, de azok csak a vízhűtéssel is rendelkező felhasználók számára lehettek érdekesek. A Dominator GT lecsavarozható hűtőbordájának helyére szerelhető Hydro H30-as mellett egy extrémebb, peltier elemmel is megtámogatott Ice T30-as egység is készült.

Corsair Hydro H30
Corsair Hydro H30

Utóbbi segítségével a memóriachipeket szobahőmérséklet alá is lehet vinni, ami a modulok túlhajtásakor hozhat némi pluszt a konyhára. Ezek nem éppen olcsó megoldások, az Hydro H30-as 60, az Ice T30-as pedig nem kevesebb, mint 200 dollárba kerül.

Corsair Ice T30
Corsair Ice T30

A csak léghűtéssel foglalkozó felhasználóknak készített kiegészítők segítségével, a Corsair ugyancsak a jobb teljesítményt kívánja elhozni Dominator GT tulajdonosok számára. A kizárólag a DDR3-as modulokhoz használható hűtőbordák megnövelt hőleadó felülete kedvezőbb hőmérsékleti értékeket ígér, ezáltal valamivel magasabb órajel elérésére sarkallhatóak a memóriachipek.

Corsair Dominator Extended Fins
Corsair Dominator Extended Fins

A fekete és a vörös változat is alumíniumból készült, de utóbbit egy csökkentett hőellenállású polimerrel is bevonták. Mindkettőt úgy alakították ki, hogy a Corsair Airflow és Airflow 2 ventilátoros hűtőket könnyen fel lehessen rájuk szerelni. A kiegészítőket a Corsair webshopján keresztül lehet megrendelni, a fekete változatért 20, a vörösért pedig 25 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés