Hirdetés

Erős szelekkel kezdődik az ősz

Bár a nyár elmúlt, és az ősz első napjai meghozták a megszokott lehűlést, a számítógépek még mindig ontják magukból a hőt. Ennek megfelelően több gyártó is frissítette termékpalettáját, ami erősítheti a piacon betöltött pozíciójukat. A Thermaltake az új processzoroknak kíván kedvezni, míg az Evercool a notebook tulajdonosoknak fog örömet okozni. Hírünk kakukktojás a Sparkle, aki tovább tökéletesíti a Calibre nevű kártyáin fellelhető Dual Fly nevű rendszerét.

A Thermaltake két processzorhűtővel jelentkezik, melyek közül a Contac 29 a belépőszintet képviseli, míg a SpinQ VT már a komolyabb processzorokkal is megbirkózik meglehetősen halk zajkibocsátás mellett. A vállalat új hűtői az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366 mellett támogatják az AMD Socket 754, 939, AM2, AM2+ és AM3 típusú fogalaltait is.


Thermaltake Contac 29

Az 558 grammos Contac 29 három darab 8 mm-es átmérőjű hővezető csővel operál, melyek egy sűrűn lamellázott alumínium bordába vezetik a hőt. A terméken található 12 cm-es ventilátor motorja percenként minimum 800, maximum 2000 fordulatot tesz meg, ami rendre 17 illetve 30 dBA-es zajszintet eredményez. A borda másik oldalára még egy 12 cm-es szélgép szerelhető, ami javíthatja a hűtési teljesítményt.


Thermaltake SpinQ VT [+]

A SpinQ VT a múlt évben bemutatott spirálformájú rendszer utódja. A Thermaltake az elforgatott kialakítást kiegyenesítette, így a 495 grammos termék nagyobb hőmennyiséget bír elvezetni alacsonyabb zajszint mellett. Az 50 darab, spirál formában elhelyezkedő alumíniumborda között egy 80 x 85 mm-es, vörös LED-del operáló ventilátor található, melynek percenkénti fordulatszáma 1000 és 1600 között változhat. Az előbbi értékhez 19, míg az utóbbihoz 28 dBA-es zajszint tartozik. A három darab 6 mm-es hővezető csővel szerelt hűtő a vállalat elmondása szerint akár 180 W-ot is képes elvezetni, így kifejezetten ajánlják a tuningolt Core i7 processzorokhoz.

A Thermaltake friss processzorhűtői hamarosan a boltokba kerülnek, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

A Sparkle a grafikus kártyák hűtésére próbál folyamatosan megújuló megoldást kínálni. A vállalat a saját tervesű Dual Fly nevű megoldása teljes egészében rézből készült, a grafikus processzor által termelt hőt pedig egy-egy c-alakú hővezető cső vezeti el a bordákba. Ezek hűtéséért két darab alacsony fordulatszámon üzemelő hűtőventilátor felel, melyek teljesítménye az adott állapotnak megfelelően automatikusan változik. A hatékonyság növelése érdekében a rendszer legyezőszerű kialakítást kapott, a dőlésszögeket pedig a felhasználó állíthatja be a legoptimálisabb hőfokok érdekében.


Sparkle Intelligent Dual Fly [+]

Az új Intelligent Dual Fly esetében a dőlésszögek állítása lesz automatizálva, amit egy hőmérsékletérzékelővel ellátott motor kivitelez. A megoldás hatékonyságáról a Sparkle sajnos nem számolt be, de az új Calibre kártyákon már biztos, hogy az Intelligent Dual Fly rendszer fog díszelegni.

A Evercool igazán érdekes notebookhűtővel rukkolt elő. A FIT névre keresztelt rendszer a világ legkisebb ilyen szerkezete a maga 55 x 85 x 25 mm-es méretével és 60 grammos tömegével. A hűtő működése egyszerű. A mobil gépezet szellőzőréséhez kell helyezni, ahonnan a termék kiszippantja a forró levegőt a percenként 3500 fordulatot teljesítő ventilátorának segítségével.


Evercool FIT [+]

A 28 dBA-es zajszintet produkáló Evercool FIT még ebben a hónapban forgalomba kerül, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés