Kompakt katonai billentyűzet érkezett az iKey műhelyéből

Az informatika szép lassan az élet minden területére beszivárog, így nem csoda, hogy mára az egykoron klasszikusan az asztalon lévő perifériák már az ipari környezetekben és a katonai feladatkörökben is megtalálhatók. Ezek a viszontagságos szituációk viszont az átlagosnál jóval ellenállóbb eszközöket igényelnek, melyek kielégítésére egész iparágak épültek. Az iKey legújabb strapabíró billentyűzete, az SLK-880-FSR-USB-H is olyan felépítéssel rendelkezik, hogy teljesíti a MIL-STD-461 és NEMA 4x specifikációk követelményeit, így akár katonai célokra is felhasználható.

Az SLK-880-FSR-USB-H egy kompakt billentyűzet, mely USB porton keresztül csatlakozik az adott számítógéphez. A szerkezet rezgés, por és ütésálló, valamint egy kis fröccsenő víztől sem jön zavarba. A gyártó állítása szerint 100%-os páratartalomban és a -40 és +70 Celsius-fokos hőmérsékleti tartományban is gond nélkül használható, ezeket a paraméterek már nyugodtan nevezhetjük szélsőségeseknek. Persze a szabványoknak való megfelelés érdekében alapos teszteknek vettették alá a tervezők a terméket, melynek keretein belül többek között 2 méteres magasságból ejtették betonra, valamint mérések bizonyították, hogy 2 méteres USB kábele több mint 11 kg-os húzásnak is ellenáll.

A billentyűk zöld háttérvilágítást is kaptak, hogy sötétben is jól lehessen használni a perifériát. Ennek fényereje két lépésben állítható, és egy gyorsgomb segítségével bármikor ki is kapcsolható. Jobb oldalon egy minimális mennyiségű mechanikus alkatrészt tartalmazó, szilikon köpeny alá bújtatott mutatóeszköz található, fölötte pedig egy numerikus blokk is helyet kapott. Hátoldalán rozsdamentes acélból készült rögzítési pontok sorakoznak, hogy bárhová, akár járművek fedélzetére is stabilan és biztonságosan felszerelhető legyen.

Az iKey SLK-880-FSR-USB-H a nagyközönségnek először Újdelhiben (India), a március 29-én kezdődő DefExpo 2012 alkalmával fog bemutatkozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés