IFA 2017: már a Panasonicnak is van óriás OLED tévéje

Az EZ1000 eléggé letaglózó látványt nyújt élőben.

Korábban már megnéztük a Panasonic 2017-es OLED televízióit közelről, és a vállalat munkatársai már akkor nyilvánvalóvá tették, hogy idén valamikor még érkezni fog egy brutál méretű darab. Nos, az IFA-ra elhozta a vállalat ezt a modellt is, azaz az EZ1000 széria 77 hüvelykes képátlóval bíró tagját.

Panasonic 77"-es EZ1000 OLED tv
Panasonic 77"-es EZ1000 OLED tv [+]

Az Ultra High Definition felbontású, HDR támogatású készülék megkapta a konszern exkluzív Studio Colour HCX2 4K fantázianevű processzorát, amely a különféle képmódosító és képjavító technológiák (pl. felskálázás, interpoláció) mellett rendelkezik egy egyedülállónak hívott színjavító rendszerrel, amely úgynevezett 3D keresőtáblákat használ. Ez elméletben a fényerő minden egyes fokozatához egy teljes színadatbázist tárol a chipseten, hogy mindig a legpontosabb színt tudja megjeleníteni. Ezenkívül ellátták egy speciális fényszűrő réteggel, amelynek feladata, hogy kiiktassa a környezeti fényekből eredő becsillanást, amelynek köszönhetően a néző mélyebbnek, tisztábbnak érzi a színeket akkor is, ha egy világos szobában ül.

A hangzásról a Technics mérnökei által tervezett, 80 wattos, talpra szerelt hangprojektor gondoskodik, és a készülékből nem hiányzik a Firefox OS alapokra épülő okostévé rendszer sem. Sikerült megnézni a tévét működés közben is, és tényleg elég meggyőzőnek tűnt a végeredmény, még úgy is, hogy a külső körülmények nem voltak teljesen ideálisak. Egy ilyen majd két méteres képátlójú masina, amelyen ráadásul direkt célra tenyésztett tartalmak futnak, eléggé letaglózó élőben. Az óriási Panasonic EZ1000 a majd' száz éves múltra visszatekintő tévés iparág egyik csúcsát képviseli jelenleg, ami sajnos az árán is meglátszik, hiszen 20 000 eurót, azaz kb. 6 110 000 forintot kell annak letennie az asztalra, aki haza szeretne vinni egyet belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés