IFA 2013 blog: 21:9-es képarányú egybepécét villantott az LG

Általában mindig leírjuk, hogy az All in One, azaz egybepécék piaca nem pörög jól idehaza, de az LG valószínűleg ezért kevésbé aggódik, ugyanis a notebookokhoz hasonlóan asztali gépekkel sincs jelen a hazai piacon. Mindenesetre tőlünk nyugatabbra van igény a kijelzővel egybeépített konfigurációkra, így nem csoda, ha szokatlan újításokkal próbálnak nyomulni a gyártók ebben a szegmensben.

Hasonlóképpen tesz az LG is, és az egyediséghez a monitoroknál és panelgyártásnál szerzett tapasztalatit használja fel elég ügyesen. Az LG 21:9 UltraWide All-in-One-PC V960 ugyanis a gyártó jól ismert 21:9 képarányú, 29"-es, 2560x1080 pixel megjelenítésére képes matt IPS panelje köré épül, mely nem éppen szokványos ebben a kategóriában. A mutatós, hófehérben pompázó gép talpába került a hardver, ami Intel Core i5 processzorból és NVIDIA GeForce GT 640M dedikált grafikus kártyából áll, megfejelve 8 GB RAM-mal, 1 TB-os merevlemezzel és a szokásos hálózati vezérlőkkel (Wi-Fi, Bluetooth, LAN). Asztali, mindenes eszközről lévén szó olyan kiegészítőkkel is felszerelték, mint a webkamera, mikrofon, 2x7 wattos sztereó hangszórók.

LG V960 21:9 képarányú AIO PC
LG V960 21:9 képarányú AIO PC (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ha mindez nem lenne elég, akkor megemlítenénk a DisplayPort, HDMI és mobilokkal kompatibilis HDMI MHL bemeneteket, továbbá a beépített tévétunert és a mellékelt kiegészítőket, mint a távirányító, billentyűzet és egér, mely utóbbiak mind dizájnban, mind pedig színben remekül passzolnak az összeállításhoz. Ezek után már csak azt sajnáljuk, hogy idehaza vélhetően nem lesz elérhető hivatalosan, de ha így is lenne, nyilván alaposan a zsebünkbe kéne nyúlni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés