Idén nagyon olcsó az Intel Xeon Phi 31S1P gyorsító

Az Intel különleges akciót tart az év végéig, aminek hála most érdemes Xeon Phi 31S1P jelzésű gyorsítót vásárolni. A Knights Corner kódnevű lapkára épülő termék két évvel korábban mutatkozott be, így nem tekinthető újdonságnak, de a HPC-piacra szánt gyorsítók között ma is a legolcsóbb megoldásnak számít a maga 1600 dollár körüli árcédulájával.

Az Intel most vonzóbbá szeretné tenni ezt a termékcsaládot, így az év végéig 500 dolláros ár alatt lehet megvásárolni a Xeon Phi 31S1P jelzésű gyorsítót. Ez technikailag nem csak egy akció, hanem egy fejlesztői program, hiszen így az érdeklődök olcsón szerezhetnek egy komplett fejlesztői platformot az Intel szerverpartnereitől, vagyis a Xeon Phi kipróbálása nem lesz túlzottan nagy költség. Az árról az adott gyártó dönt, az egyetlen kritérium, hogy 500 dollár alá kell belőni.

Maga az akciós termék az Amazon webáruházán keresztül is megvásárolható, ha valakinek így egyszerűbb. Az ár akár 150 dolláros mélységig is becsúszhat, de a jelenlegi készlet most 495 dollárért keres gazdát. Fontos kiemelni, hogy a passzív Xeon Phi verzióról van szó, tehát csak olyan pengeszerverbe szerelhető, amely hitelesítve van 300 wattos hőmennyiség elvezetésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés