Saját SSD-vel környékezi a végfelhasználói piacot a Hynix

A vállalat eddig inkább az OEM-gyártóként működött, bár a Canvas sorozattal korábban megpróbálták a betörést.

A Hynix annak ellenére, hogy gyárt NAND flashmemóriát, illetve házon belül SSD-vezérlőket is fejleszt nem különösebben érdeklődött a végfelhasználói piac iránt. Pedig a konkurens Samsung, Toshiba és Intel erre is fókuszál, és az való igaz, hogy a Hynix is próbálkozott ide betörni egy Canvas nevű SSD sorozattal, de túl nagy erőforrást nem fektettek bele, így sok helyre el sem jutottak ezek a fejlesztések.

A dél-koreai cég eddig nagyon jól elvolt OEM-gyártóként, vagyis a memóriaeladásokon túl terveztek és gyártottak SSD-ket, amelyeket eladtak a partnereiknek, hogy az érintett vállalatok különböző márkanév égisze alatt értékesítsék a portékát. Az idei Flash Memory Summit alkalmával azonban bejelentették, hogy mégis akarnak maguknak saját SSD sorozatot, így itt is a SuperCore termékcsalád, amelynek első képviselője a Gold S31 jelzésű, 2,5 hüvelykes formátumú, 6 Gbps-os SATA csatolójú fejlesztés.

A Gold S31-ről túl sok részletet azért nem lehet tudni, leszámítva azt, hogy a vezérlőt és a NAND flashmemóriákat is a Hynix tervezi és gyártja, de ez valószínűleg nem meglepő. Viszont képességekről nincs pontos adat, ahogy a NAND flash lapka típusa is ismeretlen. Azért annyi már biztos, hogy a szekvenciális olvasási és írási sebesség 560 és 525 MB/s, valamint a 256 és 512 GB-os, illetve az 1 TB-os modell terhelhetősége rendre 200, 300 és 600 TBW.

A Hynix a Gold S31-es SSD-kre öt év garanciát vállal az árazás pedig a kapacitás függvényében 50, 78 és 124 dollár. A vállalat már szállítja a termékeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Előzmények

Hirdetés