Hirdetés

Hűtők hordozható és asztali gépekhez

Új, látványos processzorhűtő érkezett a Scythe műhelyéből, ami a gyártó népszerű Ninja sorozatának legfrissebb tagjaként lép a porondra. A Ninja 3 igazán nagy darab lett, túllépve a kilós tömeget, méretét tekintve pedig 120 x 120 x 160 mm-es. A CPU-val érintkező magról nem kevesebb mint nyolc darab U alakú hővezető cső szállítja a meleget a lamellákhoz, így biztosítva a minél hatékonyabb hűtést. Ebben a M.A.P.S. (Multiple Airflow Pass Through struktúra) technológia is segítségére van.

Scythe Ninja 3 [+]
Scythe Ninja 3 [+]

A Ninja egy 120 mm-es Slip Stream ventilátorral is el lett látva, ami halk módban percenként 470 és 1370, nagy teljesítmény módban pedig 740 és 1900 fordulat között szabályozható. A zajszint a hűtési teljesítménytől függően minimum 7,05 és maximum 37 dBA lehet, a légkavaró légszállítása pedig legfeljebb 110 cfm. A szélgép a borda mind a négy oldalára felszerelhető. A Super Flip Mount Back-Plate 2 felfogatási rendszerrel a termékaz  összes Inteles és AMD-s foglalatra rögzíthető, így az LGA775, LGA1156, LGA1366, illetve a Socket 754, 939, AM2(+), AM3 és 940 sem jelent gondot neki. A kaszás cég nindzsája július közepétől kapható majd nagyjából 45 eurós áron.

Scythe Ninja 3 [+]
Scythe Ninja 3 [+]

Az Enermax ezúttal a notebookosokat és a további kisebb-nagyobb – bár ezúttal inkább kisebb – hordozható gépes felhasználókat célozta meg új termékével, az Aeolus N14-gyel. A notebookhűtő maximum 13,3”-es készülékek fogadására van kiképezve, méretei 220 x 270 x 45 mm-esek. Közepén, a fémrácsa alatt egy 140 mm-es ventilátor dolgozik, ami az energiát USB portról kapja. Kék LED-ek világítják be és 850 fordulat/perces sebességen üzemel. A fél kilós készüléken további két USB port is található, az ára pedig 22 euró.

Enermax Aeolus N14 notebookhűtő
Enermax Aeolus N14 notebookhűtő

Végül az Asetek egy nagyon érdekes és ígéretes koncepcióval állt elő. Az ötletüket már egy prototípus formájában is megvalósították, aminek a lényege, hogy folyadékhűtéssel láttak el egy 24”-es kijelzőjű, nagy teljesítményű LCD-PC-t. Az ötlet dicséretes, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a monitorba épített asztali számítógépek, ami annak köszönhető, hogy erős konfigurációval rendelkező megoldás is van már a piacon, helyigényük pedig nagyon kevés. A cég prototípusában az Intel 2,66 GHz-es Core i7-920 processzora kapott helyet, mellette pedig az NVIDIA GTX 280M jelzésű mobil VGA dolgozik. Az iMacre emlékeztető külsővel megáldott gép tartóoszlopában rejtőzik a halk ventilátorokkal ellátott hőleadó egység, szinte teljesen észrevétlenül. A hűtés hatásosnak bizonyul, hiszen könnyen megbirkózik a CPU 130 watt és a grafikus modul 75 wattos hőtermelésével is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés