Hol vannak az új, RX 6800 XT-s Fire Strike rekordok?

A kezdeti lendület alábbhagyott, ám úgy tűnik, ez egy meglehetősen prózai okra vezethető vissza.

Az nem kérdés, hogy az AMD új Navija (a Radeon RX 6800 XT) igencsak tuningolható, hiszen számottevően alacsonyabb gyári órajelekkel érkezik, mint ami a szilíciumjából kihozható, így a vörös fronton hosszú idő óta a legnagyobb mozgásterünk van a frekiket illetően. Ezt bizonyítják a 3DMark Fire Strike tabellán felbukkant léghűtéses, valamint folyékony nitrogénes rekordok, melyek még a GeForce RTX 3090-eseket is maguk mögé kényszerítették a sorban (bár az eredmények mára "csak" a második és harmadik helyre elegendők).


(forrás: Patrick Schur twitter) [+]

A csúcsok még gyakorlatilag frissek, de már most körvonalazódni látszik, hogy a kártyák elérték a határaikat és ezt erősíti meg a twitteren Patrick Schur néven ténykedő úriember bejegyzése is, miszerint a Navi 21 XT (6800 XT) GPU órajele 2,8 GHz-en lett maximalizálva és ha belepusztulunk, akkor sem fogunk tudni ennél többet kisajtolni belőle a stabilitás megőrzése mellett. Persze a 6900 XT BIOS-szal történő flash-elés még lehet egy utolsó mentsvár, viszont érthető okokból kifolyólag egyelőre nem ismert, hogy ez kivitelezhető-e.


(forrás: Patrick Schur twitter) [+]

Ha már szóba került a hamarosan debütáló 6900 XT; ennek már egy fokkal jobban áll a szénája, ugyanis a Navi 21 XTX GPU végső limitjét 3 GHz-re emelték, s ha ehhez a 200 MHz-es növekedéshez hozzávesszük a plusz 8 (RDNA 2-es) számítási egységet, biztosra vehetjük, hogy a december újabb meglepetéseket tartogat a számunkra Fire Strike-ban. Adalék a történethez, hogy a GDDR6-os memória chipeknek ugyanúgy 17,2 GHz lesz a maximuma, mint a 6800 XT esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés