Máris Fire Strike világrekord született Radeon RX 6800 XT-vel

Az RDNA 2 architektúrát használó monstum referenciahűtéssel utasított maga mögé folyékony nitrogénnel "nyakon öntött" GeForce RTX 3090-eket.

Hirdetés

Alighogy megjelent az AMD Radeon RX 6800 XT-je, máris világrekordot döntöttek vele 3DMark Fire Strike-ban, az egy GPU-s kategóriában; az ismert, indonéziai tuningmester, Alva "LUCKY_NOOB" Jonathan 47932 pontot csinált kártyájával. A korábbi listavezető a koreai származású, safedisk becenéven ismert felhasználó volt egy LN2-vel hűtött ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Editionnel (2385 MHz-es GPU órajel) és 47725 ponttal.


(forrás: LUCKY_NOOB HWBot) [+]

Az új generációs Navinak otthont adó vas agya egy MSI MEG X570 GODLIKE alaplapban folyékony nitrogénnel 5423 MHz-re húzott AMD Ryzen 9 5950X processzor volt, amihez az úriember 16 GB-nyi, 3800 MHz-es ketyegő G.Skill DDR4 memóriát társított (CL 14-15-15-30-as időzítésekkel), s a komoly hardverturmix hátországában egy 1200 wattos Corsair AXi tápegység adagolta a kakaót.


(forrás: LUCKY_NOOB HWBot) [+]

Az eredmény a grafikus vezérlő gyári hűtésével született, de így is sikerült 2650 MHz-re tornázni a GPU órajelét és hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy egy Radeon sikeresen ráígért az NVIDIA frekvenciáira. Azt fontos megjegyezni, hogy ezt a 2650 MHz-et a VGA a fennálló fogyasztási limit miatt nem tudta konzisztensen tartani, vagyis csupán egy Performance Tuning panelben beállított értékről van szó. Az is lényeges adalék, hogy a benchmark idejére a tesszaláció ki volt kapcsolva a magasabb pontszám elérésének érdekében, s bár a HWBot tabelláján engedélyezett ez a manőver, a 3DMark Hall of Fame listájára nem kerülhet fel a friss rekord.


(forrás: LUCKY_NOOB HWBot) [+]

Akárhogy is nézzük, igencsak komoly a Radeon RX 6800 XT által produkált rund, főleg ha azt is hozzávesszük, hogy még csak nem is csúcskártya a felhozatalban, hiszen az egyedi nyomtatott áramköri lappal és hűtéssel szállított verziók, illetve a Radeon RX 6900 XT modellek még nem érkeztek meg. Utóbbi – ha minden igaz – december 8-án éri el a kereskedések polcait.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés