Hivatalosan is elrajtolt a GeForce GTX 560

A két GPU-val szerelt csúcs GeForce GTX 590 március végi startja óta az NVIDIA ma megtörte a csendet, és útjára indította a GTX 560-at. A kártya gyakorlatilag egy némileg egyszerűsített GF114-es GPU-ra épül. Ez számszerűsítve 336 Fermi architektúrás CUDA magot jelent, amely pontosan 48 darabbal kevesebb, mint az 560 Ti-ben helyet kapott 384 darab. A referencia magórajelet 810, míg a shaderek üzemi frekvenciáját 1620 MHz-re kalibrálta az NVIDIA. A memóriabusz az új kártyánál is 256-bites Crossbar, amihez 1 GB méretû, effektív 4004 MHz-en üzemelő GDDR5 memória kapcsolódik.


[+]

A vállalat elsősorban az 1080p-s, azaz Full HD felbontást preferáló játékosokat célozza meg a GTX 560-nal. Az új kártyák ajánlott végfelhasználói ára 199 amerikai dollár, mely minden bizonnyal tuningtól és felszereltségről függően modellenként változni fog.

A GeForce GTX 560-nal párhuzamosan egy frissített, néhány újdonságot és optimalizációt tartalmazó driver is megjelent. A 275-ös számozású meghajtó egyik újítása az automatikus SLI és AA (élsimítás) profil frissítés, mely segítségével ezután az esetleges frissítésről automatikusan tájékoztat bennünket a program.


[+]

Az új funkciók sora itt még nem ér véget, hiszen a képernyő skálázás és átméretezés szekciót is átgyúrták némiképp a fejlesztők, mely rész néhány új beállítási lehetőség mellett, már egy előnézeti lehetőséget is magába foglal. Ezzel párhuzamosan a 3D Vision kompatibilis megjelenítők listája is frissült.


[+]

Végül, de nem utolsósorban, az NVIDIA az optimalizációk jótékony hatásait szemléltetve közzé tette a Crysis 2, Bulletstorm és Portal 2 alatt várható sebességnövekedést is.


[+]

ASUS GTX560 DirectCUII TOP

Az ASUS nem sokat teketóriázott, és azonnal bedobta a saját tuningolt GTX 560-as kártyáját. A DirectCU sorozat sajátossága, hogy tagjainál a hűtő réz heatpipe-jai közvetlenül érintkeznek a GPU-val a jobb hőelvezetés érdekében. A hűtést néhány hete egy tesztünkben már mi is megvizsgáltuk.

ASUS GTX 560
ASUS GTX 560 [+]

A gyártó nem spórolt a tuninggal, melynek köszönhetően egészen 925 MHz-ig emelték fel a GPU órajelét. A memóriák már csak egy kisebb mértékû emelést kaptak, így azok órajele 4200 MHz-en állt meg.

Természetsen a már megszokott Voltage Tweak technológia most sem maradt le, amivel ezen órajeleket a vásárló még tovább emelheti. A kártya jelenlegi ajánlott bruttó fogyasztói ára 58 200 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés