Három Intel CPU karrierje ér véget

Az Intel bejelentette, hogy 2011 februártól három processzor vonul nyugdíjba a jelenlegi kínálatból. A Pentium E5300 és a Celeron E3200 mellett a leggyorsabb négymagosnak számító Core i7-975 is lekerül az árlistából. Utóbbi termék forgalmazása a Sandy Bridge generáció érkezése miatt szűnhet meg, hiszen új megoldás veszi át a helyét.

Az OEM gyártóktól származó adatok szerint a fenti bekezdésben felsorolt termékekre 2011 februárjának közepéig lehet majd a rendeléseket leadni, ám a Pentium E5300-ból meglehetősen sok van még raktáron, így elképzelhető, hogy ez a modell még a hivatalosan megjelölt időpont után is igényelhető lesz. A processzorok tálcás változatait az Intel egészen a nyár végéig szállítja, így a gyártópartnerek még sokáig építenek a nyugdíjba vonuló megoldásokra.

Idén nem ez lesz az utolsó nyugdíjazás, mivel a vállalat gyorsan át akar állni a Sandy Bridge generációra, ám a jelenlegi platformok bővítésében gondolkodó felhasználók 2011-ben még biztosan találnak megfelelő processzort az aktuális generációból.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés