A Founder's Edition moddolt hűtőjét kapja a Gigabyte GeForce GTX 1080 TT VGA

Látszólag a kártya az NVIDIA referencia megoldását idézi, valójában sem a nyomtatott áramkör, sem a hűtő nem azonos azzal.

Minden GTX 1080-as VGA-t kínáló gyártó repertoárjában megtalálható az NVIDIA referenciakártyája, amely a GeForce GTX 1080 Founder's Edition néven fut, és ezek mellé sorakoznak fel az egyedi megoldások, amelyek több-kevesebb módosítást vonultatnak fel. A választék igen sokszínű, ami a vásárló malmára hajtja a vizet, hiszen mindenki a neki megfelelő felszereltségű és árfekvésű opciót veheti meg.


[+]

A Gigabyte most egy egészen öszvér megoldást kínál azok számára, akiknek bármilyen oknál fogva tetszik a Founder's Edition hűtője, és szívesen választanák azt, ha picit jobb hatásfokkal, halkabban üzemelne. A TT utótaggal kezelt, GV-N1080TTOC-8GD típusjelölés alatt futó kiadás ugyanis "laterális" blower típusú ventilátorral szellőztetett, a referenciához hasonló külsejű hűtőt kapott, de ez csak a látszat. A házban ugyanis nem a Founder's Edition szög egyszerű hűtőbordája található, hanem a GPU-hoz közvetlenül érintkező, 6 milliméteres hőcsövekkel ellátott megoldás dolgozik, összekötve a külön-külön bordákkal hűtött GPU-t és a 8+2 fázisú VRM-et.


[+]

A Gigabyte nevével felszitázott NYÁK a gyártó sajátja, amin felhasználták az "Ultra Durable" komponenseket, viszont a Founder's Editionhöz hasonlóan csupán egyetlen 8 tűs PCIe tápcsatlakozót kapott, szemben a komolyabb tuningra szánt verziókkal. Ennek ellenére egy kis túlhajtás belefért a gyári keretbe: Gaming módban a mag alap- és boost órajele 1632/1771 MHz, míg OC módban 1657/1797 MHz-es beállításokkal fut a kártya. A 8 GB-nyi GDDR5X effektív órajele változatlanul 10010 MHz. A hátoldali csatlakozókiosztás követi az NVIDIA ajánlását, azaz egy DVI-D, három DisplayPort 1.3 és egy darab HDMI 2.0b csatlakozó fogadja a kijelzőket.


[+]

Sajnos a Gigabyte GeForce GTX 1080 TT ára nem ismert, de minden bizonnyal a gyártó kínálatán belül a saját megoldások közül a legolcsóbb opció lesz.

Előzmények

Hirdetés