Befutott a Gigabyte első otthoni hálózati adattárolója

A Gigabyte bejelentette az első otthoni felhasználásra szánt hálózati adattárolóját, mely az Intel Milstead platformjára épül. Ennek megfelelően a rendszert egy Atom D2500-as processzor hajtja az ICH10R jelzésű déli híd mellett. Ez már alapvetően megkérdőjelezi az otthoni felhasználást, hiszen a felhasznált platform az átlagos igényekhez képest erős, de ez legyen a legnagyobb probléma. Mindenesetre a GR-EZI04H jelzésű NAS-t úgy lehetne felfogni, mint egy átlag feletti igények mellett otthonra is jó, de kisebb irodákba is befogható terméket.

A nem túl méretes ház négy 3,5 colos merevlemezt kezel, amelyek 3 Gbps-os SATA interfész mellett kapcsolódhatnak a rendszerhez. A RAID 0, 5 és 10 szint támogatása biztosított. A hálózati kommunikációról két darab Gigabit Ethernet gondoskodik, míg a gyors adatmentésre és egyéb funkciókra két USB 3.0-s és két 2.0-s port áll rendelkezésre. A NAS képet is képes adni egy D-Sub interfészen keresztül, de nyilván ez opcionálisan kihasználható szolgáltatás.

Az operációs rendszer szerepét a Windows Home Server 2011, vagy egy beágyazott Linux látja el, továbbá a Gigabyte egy menedzsmentszoftvert is biztosít a termékhez, de ennek képességeiről még nincs adat.

A GR-EZI04H jelzésű NAS az elkövetkező hetekben kerül majd piacra, ám az ajánlott fogyasztói áráról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés