Fotósok barátja az Epson új nyomtatója

Magyarországon is bejelentette új, kivételesen jó színreprodukciót ígérő, ezáltal elsősorban hobbi- és amatőrfotósoknak ajánlott színes tintasugaras nyomtatóját az Epson. A Stylus Photo R1900 fejlett képfeldolgozó és nyomtatási algoritmust és új képlet alapján gyártott Epson UltraChrome Hi-Gloss tintatechnológiát alkalmaz a szebb nyomatok érdekében.

Az újdonság a legkülönfélébb hordozókra (A3+ méretig) képes nyomatot előállítani, így fényes-, matt- és művészpapírokra, valamint nyomtatható felületű CD-re és DVD-re egyaránt tud nyomtatni. A gyártó szerint a nyomtatóban használt, színenként cserélhető komponensekből álló UltraChrome Hi-Gloss2 nevű festék a korábbi megoldásokhoz képest élénkebb színeket és természetes bőrszínt eredményez. A színreprodukciót tovább javíthatja a Rochesteri Technológiai Intézet Munsell Színtudományi Laborjával együttműködve fejlesztett Look Up Table (LUT) technológia, mely az Epson leírása alapján bonyolult matematikai algoritmus segítségével optimalizálja a színegyeztetést, ezzel biztosítva a kinyomtatott kép és az eredeti fénykép konzisztenciáját. Az Epson LUT technológia a Micro Piezo nyomtatófejjel együtt határozza meg, hogy az egyes színekből mennyi szükséges egy RGB forrásfájl CMYK nyomatra történő átalakításához.

Az új nyomtató festékpatronjai változó cseppmérettel dolgoznak (az Epson ezt Advanced Variable-sized Droplet Tecnology-nak nevezi), mely révén akár 1,5 pikoliteres cseppek is alkalmazhatók a finom részleteknél, míg a nagyobbak a homogén területeknél. Az így akár 5760x1440 dpi-s felbontást elérő Epson Stylus Photo R1900 a számítógép nélküli nyomtatásban is partner, hiszen kompatibilis a PictBridge-szabványt ismerő digitális fényképezőgépekkel és képnézegetőkkel. A készülékhez mellékelt szoftvercsomagban megtalálható az Epson Print CD, valamint az Epson Creativity Suite programcsomag, amely az Epson Easy Photo Print, FileManager, Web to Page és Camera RAW Plug-in for Epson Creativity Suite programokat tartalmazza.

Az Epson Stylus Photo R1900 januártól kapható, a nyomtató ajánlott végfelhasználói ára 159 000 forint, egy év jótállással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés