KFA2 GeForce GTX 580 MDT X4 OC – sokmonitoros rendszerek egyetlen kártyáról

A grafikus kártyák készítésére szakosodott Galaxy prémium kategóriás európai albrendje, a KFA2 tovább bővítette MDT családját, legújabb tagja a GeForce GTX 580 MDT X4 OC. Az elmúlt hónapban megjelent a Galaxy GTX 550 Ti Display4 és a KFA2 GeForce GTX 570 MDT X4 EX OC is, ezek után az 580-as variáns érkezése szinte kötelező lépés volt.


[+]

Nevében két fontos rövidítés található, az X4 és az OC. Az X4 arra utal, hogy összesen négy digitális kimenetén (3 x Mini-HDMI, 1 x DisplaxPort) keresztül különböző felállásokban akár egyszerre négy monitor egyidejű meghajtására is képes. A három HDMI portra kötött megjelenítővel úgy működik, mintha egyetlen, maximum 5760x1080 felbontású virtuális képet osztana szét közöttük, a driver ezzel „átveri” az operációs rendszert. Ez így első hallásra nem tűnik túl nagy újdonságnak, de az már igen, hogy ez az első olyan GeForce, mely egyetlen GPU-val képes a játékok alatt is 3 monitor kezelésére.


[+]

A maximális felbontás esetén, vagyis amikor mindegyik megjelenítő Full HD képet mutat, bizonyos sávszélesség korlátok miatt a szokásos 60 Hz-es képfrissítési ráta 50 Hz-re redukálódik, mivel a GPU hivatalosan csak 2 monitor támogatására lett tervezve. Ez látványban nem igazán érzékelhető, viszont abból a szempontból igen fontos, hogy nem minden monitor támogatja az 50 Hz-es üzemmódot. A több monitoros kiépítés egyszerű konfigurálására a KFA2 saját fejlesztésű EZY Display Setting Management szoftverét a csomagban mellékeli.

Az OC jelző pedig mi másra is utalhatna, mint az órajelek tuningolására (overclock), mely 840 MHz-es magórajelet és 1600 MHz-es shader órajelet jelent, némi plusz a referencia 772/1544 MHz-hez képest. Az 1536 MB memória sebességét nem piszkálták, az továbbra is effektíven 4008 MHz-en ketyeg. Maga a kártya megjelenése sem utolsó, a méretes bestia hűtéséről összesen három LED-es ventilátor és egy dizájnos hátlap gondoskodik. Sajnos pontos megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen, de a szokásos 2 év garancia itt is garantált.

  • Kapcsolódó cégek:
  • KFA2

Előzmények

Hirdetés