Epson médialejátszó pengeéles képpel

Az Epson bejelentette új hordozható médialejátszóját, a P-2000 jelzésű modellt. A kis készülék különlegessége a 3,8 hüvelykes TFT-kijelzőben rejlik, amely 212 ppi felbontást tesz lehetővé, így a kis méret ellenére 640x480 pixeles, pengeéles képet tud megjeleníteni, és mintegy 260 ezer színt különböztet meg.

Az eszköz 40 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik, amely akár külső tárolóként is használható. MPEG-4 tömörítésű videók és MP3 kódolású zenék játszhatók le vele (a fejhallgató-kimenet mellett akár a beépített monó hangszóró igénybe vételével is); az állóképek közül legfeljebb 8,5 megapixeles JPEG fájlokat képes megjeleníteni, a TIFF formátumúak esetében azonban csak előnézeti kép biztosított. RAW fotóállományokat a Nikon, a Canon és az Epson R-D1 digitális kamerák esetében fogad és jelenít meg.

A P-2000 SD és CF memóriakártyákat, illetve Microdrive-okat kezel. A/V-kimenete révén tévékészülékre is csatlakoztatható, a számítógépre pedig USB 2.0 interfészen illeszthető – kompatibilis Epson-nyomtatókkal ez utóbbi maximum A4 formátumú képek közvetlen printelését is szolgálhatja. A készülék mérete 147 x 31,4 x 84 mm, tömege a lítium-ion akkumulátorral együtt 415 gramm. Az áramforrás átlagosan hozzávetőleg 3 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az Epson P-2000 novemberben kerül az üzletekbe 499 eurós ajánlott áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés