Rangos elismerésben részesült három Samsung-termék

A Samsung Electronics három terméke is megkapta idén a European Imaging and Sound Association (EISA) kitüntetését. Az EISA Európa legfontosabb, a multimédia területére összpontosító sajtóorgánumainak szervezete, amelyhez ötven audio-, videó-, szórakoztatóelektronikai, fotó- és mobil-szaklap csatlakozott, összesen húsz európai országból. A szaklapok képviselői minden évben összegyűlnek, hogy eldöntsék, mely termékek érdemlik meg a rangos EISA-díjat az elmúlt évben általuk bemutatottak közül. Audio, videó, házimozi, fotó és mobil kategóriákban osztanak díjakat, az idén körülbelül negyven termék nyerte el az EISA zsűrijének „kiváló” minősítését.

Hirdetés

A Samsung HT-DS460 házimozi-rendszer elérhető árú termék beépített tunerrel, DVD-lejátszóval és erősítővel. Számos lemezformátumot támogat, ezentúl lejátssza a népszerű DivX, MP3 és WMA tömörítésű fájlokat is. A rendszer a hang visszaverődését is felhasználva teremti meg a háromdimenziós hangérzetet, így kevesebb szatellitsugárzóval is elboldogul, vagyis kisebb helyiségekben is használható – áll a díj indoklásában.

Az SP-50L7HX DLP-projektoros televíziónak nem ez az első komoly elismerése, többek között az Amerikai Ipari Formatervezők Társasága is jutalmazta. Különös érdeme, hogy 127 cm-es képátlójához képest más projektoros tévékkel ellentétben viszonylag kicsi a mélysége. 16:9 arányú képernyője egyébként 1280x720 pixeles felbontást és 2500:1 kontrasztarányt biztosít, és élessége, 20 százalékkal megnövelt fényereje sem hagy kívánnivalót maga után. A készülék többféle (többek között VGA, DVI és HDMI) bemenettel is rendelkezik, és támogatja az új, nagy felbontású digitális televíziózást is. 2 x 30 wattos hangszórói segítségével 3D-hangtér érzetét képes kelteni.

Ugyancsak díjazták a Yepp YH-999 hordozható médialejátszót is, amelyben egy 1,8 hüvelykes, 20 GB kapacitású merevlemez biztosítja az adatok tárolását. A Microsoft Portable Media Platformra épülő rendszer MP3 és WMA kódolású hanganyagokat képes lejátszani, 3,5 hüvelykes színes kijelzőjén pedig JPEG állóképek és WMV tömörítésű videók tekinthetők meg. Emellett FM-rádióvevővel is rendelkezik; önállóan diktafonként, USB 2.0 interfészen a számítógépre csatlakoztatva pedig külső tárolóként is használható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés