A Droid X360 lemásolta a PlayStation Vita kézikonzolt

A Long Xun Software egy érdekes termékkel állt elő, mely a Droid X360 Android PSP Game Tablet névre hallgat. Alapvetően a PSP is kiverheti már a biztosítékot, de az újdonság nem csak jelzést lopott, hanem a konkrét dizájnt is. Az eszköz ugyanis elképesztően hasonlít a Sony PlayStation Vita nevű kézikonzoljához. Apróbb eltérések persze fellelhetők, de ez az a szint, ami már szerintünk nem megengedhető, hiszen a névben elrejtett PSP és maga a kialakítás valóban megtévesztheti a vásárlókat.

A termék egyébként 5 colos, multitouch-os, érintésérzékeny kijelzőt kapott, melynek felbontása 800x480 pixel. A megjelenítő minősége az előzetes beszámolók szerint messze van a PlayStation Vita szintjétől, de valójában az lenne csoda, ha nem így lenne. A dedikált vezérlők elhelyezkedése teljesen másolja a Sony dizájnját, de a Droid X360 hátulján nincs érintésérzékeny felület. A masina Allwinner A10-es SoC-ot kapott, mely egy darab 1,5 GHz-es órajelen üzemelő ARM Cortex-A8-as processzormagot használ, ami mellett az IGP szerepét az ARM Mali-400-as fejlesztése tölti be. A H.264-es videók dekódolásáért felelős motor a 2160p-s (más néven 4K) tartalmakat is képes lejátszani, emellett a rendszermemória kapacitás 512 MB, az adatok pedig 8 GB-os NAND flash tárolóra kerülhetnek.

Ez nem a PlayStation Vita!
Ez nem a PlayStation Vita! (forrás: Shanzhaiben)

Az Android 4.0.4-es operációs rendszert futtató gépezeten található még HDMI kimenet, mikrofon, sztereó hangrendszer, egy előlapi (0,3 megapixel) és egy hátlapi (2 megapixel) webkamera, microSD kártyákat kezelő interfész, valamint egy jack és egy micro USB aljzat. Az akkumulátor kapacitás 2800 mAh, ami az eddigi adatok szerint 3-4 óra játékot biztosít, és a játékot fontos kiemelni, ugyanis ez a termék erre készült. A Long Xun Software előre telepített emulátorokkal szállítja a gépet. Egészen pontosan kilenc program érhető el, melyekkel a Sony PlayStation One, illetve a különböző Nintendo és SEGA gépek emulálhatók. Ezek után már azon sem csodálkoznánk, ha előre feltöltött ROM-ok is a csomag részét képeznék, de ez szerencsére hiányzik. Az üzenet tehát burkolt, de egyértelmű. Persze a szokásos androidos alkalmazások kezelése is megoldható, hiszen az érintésérzékeny kijelző adott.

A Droid X360 Android PSP Game Tablet nagyon érdekes termék. A mögötte húzódó koncepció, illetve maga az alapötlet nagyon is értékelhető, de a kivitelezés problémás. Az előre feltöltött emulátorok mellett még szemet lehet hunyni, hiszen ezek egy része úgyis elérhetők az Google Play rendszeren keresztül, és önmagában az emulátor telepítése nem vet fel jogi aggályokat, maximum az, hogy mire használják a programot a felhasználók. A fő gond inkább a masina dizájnja, tetézve azt a névben szereplő PSP jelzéssel. Apróbb eltérések ide vagy oda, a Droid X360 a PlayStation Vita hullámain szeretne szörfözni, ezt pedig a Sony valószínűleg nem fogja hagyni. Mindenesetre Kínában már elérhető a termék, és az Egyesült Államok valutájára átszámítva 110-120 dollárba kerül. Az ár baráti, de most nem buzdítanánk senkit a vásárlásra, és a legtöbb megbízható kereskedelmi csatorna ódzkodik is az árusítástól, ezt pedig meg lehet érteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés