CES: Máris bemutatkozott az nForce5?

A tegnap véget ért Las Vegas-i Consumer Electronics Show számos érdekes újdonságot tartogatott a kiállítás közönsége számára; a gyártók igyekeztek megragadni az alkalmat, hogy új fejlesztéseikkel felhívják magukra a figyelmet, még abban az esetben is, ha a végleges produktum csak hónapok múltán kerülhet a boltok polcaira. Így tett a kaliforniai illetőségű EVGA is, amikor a kiállításon bemutatta legújabb termékcsaládját; a cég termék-portfóliójában mostantól alaplapokat is találhatunk, közülük az egyik legígéretesebb példányt, egy nForce5 lapkakészletre épülő modell prototípusát kapták lencsevégre a HotHardware munkatársai.


Forrás: HotHardware


Bár a kiállítás előtt az NVIDIA határozottan tagadta, hogy bármelyik partnercége nForce5 alaplapokkal jelentkezne a CES-en, az EVGA-nál mégis úgy döntöttek, hogy már most tudatniuk kell a világgal (illetve elsősorban a konkurenciával) piaci jelenlétüket. Mint arról korábban beszámoltunk, az Intel és az NVIDIA megállapodása alapján született nForce5 lapkakészlet vélhetően 2005 első negyedévében debütál majd a nagyobb alaplapgyártók termékein. A főbb paraméterekről nem sok konkrétum szivárgott eddig ki, annyi azonban bizonyos, hogy az nForce5 is lehetővé teszi majd a kétkártyás grafikus rendszer használatát az AMD platformot erősítő nForce4 SLI lapkakészlettel egyező módon.


Forrás: HotHardware


Az EVGA most bemutatott alaplapjáról sem árult el a gyártó konkrétumot, így pusztán a képek alapján tudunk következtetni a főbb paraméterekre, bár fontos tudni, hogy a bemutatott példány egy prototípus, amelyet ráadásul nem is láthatott működés közben a nagyközönség. A képek mindössze annyit árulnak el, hogy az alaplap két PCI Express x16 csatolóval van ellátva, illetve LGA775 tokozású processzorokat fogad. Nem látunk az északi híd passzív hűtője alá, így kénytelenek vagyunk elhinni az EVGA munkatársainak, hogy egy nForce5 chip lapul a borda alatt. A déli híd gyártója mindazonáltal jól látszik; a vezérlő egy Intel által fémjelzett – pontosan nem azonosítható típusjelzésű – példány, ami arra enged következtetni, hogy a bemutatott alaplap nagyon messze áll a végleges változattól, ugyanis az eddigi információk alapján az nForce5 alaplapok az NVIDIA MCP04 kódnevű déli hídját fogják tartalmazni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés