Több cég is visszamondhatja a CES-re tervezett jelenlétét

A rendezvényt szervező CTA szerint nem az új koronavírus-járvány az oka ennek.

Január 5-én kerül megrendezésre a következő CES, amelynek nagy reményekkel futott neki az ipar, hiszen joggal várhattuk, hogy mostanra csillapodni fog az új koronavírus-járvány, köszönhetően az oltásoknak. A helyzet így sem alakul tökéletesen, és az utóbbi időben több céggel kapcsolatban születtek olyan hírek, hogy visszamondhatják a jelenlétüket a tervezett rendezvényen.

A legtöbb riport a fentiekkel kapcsolatban továbbra is az új koronavírus-járványt, illetve az ehhez kapcsolódó utazási korlátozásokat okolja, de a CES-t szervező CTA (Consumer Technology Association) inkább a globális chiphiányt említi a probléma forrásaként – számolt be róla az 8 News Now.

A globális chiphiány reális probléma lehet, hiszen a prototípusok és a termékminták sem tudnak időre elkészülni, ami könnyen azt eredményezheti, hogy egy adott cég nem tudja elvinni kiállítani az új fejlesztését.

A CTA szerint a kiállítók az új koronavírus miatt nem igazán aggódnak, de nem kizárt, hogy a járvánnyal kapcsolatos intézkedések is okozhatnak fennakadásokat. Ettől függetlenül biztosnak tűnik, hogy a 2022-es CES hagyományos formában is meg lesz tartva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés