Hirdetés

CES: A legkisebb Vista-kompatibilis PC

A CES-en – mint a legkisebb Windows Vista-kompatibilis számítógép – a Microsoft standján kaphatott helyet az OQO új rendszere, a Model 02. Az előző generációhoz képest mind belül, mind kívül fontos változtatásokon esett át az apró számítógép. A korábban alkalmazott Transmeta processzort a VIA kis üzemfeszültségű C7M ULV mobil lapkája váltja, mely típustól függően 1,2 vagy 1,5 GHz-es lehet. A VX700 chipset magában foglalja a grafikus vezérlőt is, és ahogy megszokhattuk, a VIA platformszintű támogatást biztosít a titkosítási műveletekhez (PadLock), valamint videók lejátszásához.

A rendszer 512 MB vagy 1 GB DDR2 memóriával, 30 vagy 60 GB-os merevlemezzel rendelkezik. A kicsúsztatható billentyűzet 58 gombbal (köztük numerikus blokkal) szolgál, a kezelést emellett egy track stick nevű „pöcökegér” és a kijelzőnél elhelyezett görgetősávok segítik. Tábla-PC-khez szánt operációs rendszerrel a teljes kijelző használható beviteli felületként a mellékelt digitális tollal.

A 8 hüvelykes kijelző natív felbontása 800x480 pixel, külső monitorok meghajtásához HDMI csatlakozó is igénybevehető. Hangkeltéshez vonali ki- és bemenet, valamint integrált hangszóró és mikrofon áll rendelkezésre; kommunikációra Fast Ethernet, 802.11a/b/g és Bluetooth 2.0+EDR interfész ad módot, az Egyesült Államokban pedig akár mobil szélessávot kínáló, beépített EV-DO modullal is megrendelhető az OQO Model 02. Opcionálisan egy dokkolóegység vásárolható hozzá, mely DVD-íróval és további interfészekkel egészíti ki a repertoárt.

A magnéziumötvözet ház mérete 142 x 84 x 25 mm; a gépecske tömege standard akkuval 454 gramm alatt marad. A normál, 4500 mAh-s akkumulátor legfeljebb 3 órányi, a kétszer ekkora áramforrás 6 órányi üzemidőt tesz lehetővé. Az OQO Model 02 Windows XP Home, Professional, Tablet PC Edition 2005 és természetesen Windows Vista operációs rendszerekkel rendelhető; szállítását még az első negyedév vége előtt megkezdik. A kisméretű PC ára 1499 és 1849 dollár között alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA
  • OQO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés