CES 2024: frissít a DisplayPort szabványon a VESA

Egy új kábelspecifikáció mellett a járművek kijelzőterületeinek funkcionális biztonsága is adott lesz.

A VESA még a 2022-es év októberében prezentálta a DisplayPort 2.1-es szabványt, amelynek most elkészült az újabb verziója. Utóbbi egy frissítésnek számít, amit a 2.1a jelzés is mutat, és a fő újítás, hogy a DP40 UHBR kábelspecifikációt felváltja a DP54. Utóbbi sávonként az UHBR10-et és az UHBR13.5-öt támogatja, és a teljes kábelre levetítve elérhetővé válik a 54 Gbps-os információátviteli tempó, amit passzív kapcsolat szintjén két méteres távolságig tud garantálni a szabvány.

A változás azért hasznos, mert az UHBR13.5-öt eddig csak DP80-as UHBR kábelspecifikációval lehetett támogatni, ezt is csak egy méter erejéig. Végeredményben a felhasználók több lehetőséget kapnak az adott rendszerhez optimális kiegészítők vásárlásakor.

A fentieken túl a VESA az Automotive Extension Services protokollt is hozzáadta a DisplayPort 2.1a, illetve az Embedded DisplayPort 1.5a specifikációkhoz. Ez lehetővé teszi az olyan, ISO 26262 ASIL-D követelményeknek megfelelő kijelzőrendszer járművekbe építését, amely 16 kijelzőterület erejéig kínál funkcionális biztonságot.

A VESA a CES 2024-en személyesen is várja az érdeklődőket az esetleges kérdések megválaszolása céljából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VESA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés